Nieuws

Wie is Jorthy Mokio, het piepjonge talent dat PSV wil ophalen bij Gent?

Wie is Jorthy Mokio, het piepjonge talent dat PSV wil ophalen bij Gent?

2 maart - 09:15 Laatste update: 24 april - 23:55

De interesse van PSV in Jorthy Mokio is in april opnieuw kenbaar gemaakt door het Eindhovens Dagblad. De koploper van de Eredivisie kent echter veel concurrentie van andere topclubs. Wie is deze zestienjarige verdediger van KAA Gent? VoetbalNieuws.nl vertelt het je!

Geboren op 29 februari 2008 in Gent, kan Mokio dit weekend de jongste debutant ooit worden in de Jupiler Pro League. Het talent van KAA Gent kan zaterdagavond zijn debuut maken tegen Standard Luik. Krijgt Mokio deze kans? Dan stoot hij met een leeftijd van zestien jaar en twee dagen Nii Lamptey (16 jaar en 6 dagen) van de troon.

De centrale verdediger van 1,82 meter stroomde op jonge leeftijd de jeugdopleiding van Gent binnen en werd in de zomer van 2023 aan de Onder-18 van de club toegevoegd. Mokio kwam al twee keer in actie in de Youth League, de Champions League-variant voor jeugdelftallen en sloot in de winter van 2024 voor het eerst aan bij de hoofdmacht van KAA Gent.

Interlandcarrière Mokio

In februari 2023  mocht Mokio zijn debuut voor België Onder 15 maken. Enkele maanden later volgde in september een debuut in de Onder-16 en afgelopen november in de Onder-17. Mokio heeft al 23 jeugdinterlands achter zijn naam staan. In België wordt Mokio omgeschreven als 'het grootste talent dat in Gent rondloopt' en vielen de woorden 'fenomeen' al.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jorthy Mokio (@jorthy.24)

Contractsituatie en interesse in Mokio

In Genk mocht Mokio als vijftienjarige nog geen profcontract tekenen. Nu hij zestien jaar is geworden, komende diverse Europese grootmachten op de tiener af. Zo zouden onder meer RB Leipzig, Borussia Dortmund en ook PSV en Ajax achter de verdediger aan zitten. In Amsterdam zou men tevergeefs al een schriftelijk voorstel hebben gedaan voor Mokio. De afgelopen jaren nam Ajax al enkele grote Belgische talenten over. Zo spelen momenteel Rayane Bounida (17), Mika Godts (18) en Ethan Butera in Amsterdam.