Reactie

Van 't Schip duidt de blessure van Brobbey en dit is de kans op meespelen tegen AZ

Van 't Schip duidt de blessure van Brobbey en dit is de kans op meespelen tegen AZ

22 februari - 23:28

Brian Brobbey moest naar de kant omdat hij door het kunstgras in Noorwegen meer last kreeg van de knie. Dat vertelt John van ‘t Schip na afloop van het gewonnen duel bij FK Bodø/Glimt, maar voor AZ-uit is de spits nog niet helemaal afgeschreven.

Nog voor het rustsignaal werd Brobbey naar de kant gehaald bij Ajax. Chuba Akpom was de logische vervanger, maar uitvallen van de spits zorgde voor veel vraagtekens en zorgen bij alles en iedereen wat Ajax ademt.

"Het is een beetje wat hij al een tijdje heeft", aldus Van 't Schip tegenover Voetbal International, doelend op de pees in de knie van Brobbey. "De ene keer heeft hij er meer last van dan de andere keer. Op het kunstgras had hij er meer last van. De dag voor de wedstrijd had hij ook al op getraind op het kunstgras. Hij heeft er vaker op gespeeld, maar in deze fase had hij er meer last van. Daardoor konden we ook niet de druk geven die we wilden. En Brian gaf zelf ook aan dat het niet ging."

Ajax boekte een belangrijke Europese overwinning, maar ook zondag zijn de punten meer dan welkom. AZ wacht in Alkmaar. Brobbey is wellicht 'gewoon' van de partij. "Het is bij hem heel erg in het moment... Hij hoopt zelf dat hij er zondag bij is, maar dat is nu een beetje managen. Hij had deze week al niet veel getraind, omdat hij al wat last had na de wedstrijd tegen NEC. Dat moeten we naar zondag toe bekijken", besluit Van ‘t Schip.