Nieuws

Heksenketel in Olimpico: dit record gaat Roma sowieso verbreken tegen Feyenoord

Heksenketel in Olimpico: dit record gaat Roma sowieso verbreken tegen Feyenoord

22 februari - 15:17

AS Roma gaat donderdagavond in het Europa League-duel met Feyenoord sowieso een clubrecord verbreken. De Italiaanse grootmacht wist donderdagmiddag te melden dat zeker 67 duizend toeschouwers de Giallorossi naar de overwinning proberen te schreeuwen.

Dat gaat uiteraard voor een kolkende heksenketel zorgen. Feyenoord staat zodoende voor een enorm zware opgave. De Rotterdammers móéten het Stadio Olimpico stil zien te krijgen met een overwinning, mocht de ploeg van trainer Arne Slot zich willen kwalificeren voor de achtste finales. De heenwedstrijd in De Kuip eindigde vorige week in een 1-1 gelijkspel.

Dat Roma zoveel supporters welkom kan heten, heeft alles te maken met het feit dat de aanhang van Feyenoord dat niet is. De vijfduizend kaarten voor het uitvak vlogen binnen een mum van tijd de deur uit, zo meldt de Romeinse krant Corriere dello Sport.

Middenvelder Bryan Cristante kijkt in ieder geval uit naar het duel in de tussenronde van de Europa League. "Het maakt sowieso een verschil", zei hij tijdens de persconferentie. "Het is speciaal om in een stadion te spelen dat tot de nok toe vol zit. We moeten onze fans bedanken voor het creëren van zo’n fantastische sfeer in het Olimpico. De enige manier om ze daarvoor terug te betalen, is het met behalen van de volgende ronde."

AS Roma – Feyenoord begint donderdagavond om 21.00 uur. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen via Langs de Lijn van VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.