Breaking news

Kroos keert na drie jaar terug bij Die Mannschaft: 'Er is veel mogelijk op het EK'

Kroos keert na drie jaar terug bij Die Mannschaft: 'Er is veel mogelijk op het EK'

22 februari - 14:38 Laatste update: 16:12

Toni Kroos gaat terugkeren bij het nationale team van Duitsland. Dat nieuws deelde de middenvelder van Real Madrid dinsdagmiddag zelf op Instagram. Sinds het EK van 2021 speelde hij geen enkele interland meer voor Die Mannschaft.

'Mensen, kort en bondig: in maart speel ik weer voor Duitsland', aldus Kroos op sociale media. 'Waarom? Omdat ik gevraagd werd door de bondscoach, ik er heel veel zin in heb en omdat ik zeker weet dat er met dit team op het EK veel meer mogelijk is dan mensen op dit moment geloven.'

Op 26 juni 2021 speelde Kroos zijn laatste officiële wedstrijd voor Duitsland, in de achtste finales van het EK tegen Engeland. Destijds werd er met 2-0 verloren. Op het eerstvolgende eindtoernooi, dat in eigen land wordt georganiseerd, wil hij dus hoge ogen proberen te gooien. Volgens Fabrizio Romano zal Real dit tevens als een positief signaal zijn om zijn contract aan het einde van het seizoen te verlengen. Dat loopt komende zomer namelijk af.

Door zijn aangekondigde terugkeer is het mogelijk dat Kroos op dinsdag 26 maart in actie gaat komen tegen Oranje. Dan staat in Frankfurt een onderlinge oefeninterland gepland.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Toni Kroos (@toni.kr8s)