Breaking news

'Tuchel in de problemen: De Ligt en vijf anderen steunen hun trainer niet meer'

'Tuchel in de problemen: De Ligt en vijf anderen steunen hun trainer niet meer'

20 februari - 20:26

Thomas Tuchel ligt onder vuur bij Bayern MünchenDer Rekordmeister verloor de heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League van Lazio en heeft in eigen land een achterstand van acht punten op koploper Bayer Leverkusen. Inmiddels heeft een zestal spelers het vertrouwen in de oefenmeester opgegeven, meldt BILD.

Volgens het Duitse medium heeft een aantal belangrijke spelers van Bayern zich inmiddels tegen Tuchel gekeerd. Aanvoerder Joshua Kimmich had het al langer aan de stok met zijn trainer en zou willen vertrekken als de oefenmeester aanblijft. Daarin krijgt hij inmiddels bijval van twee andere grote namen in München, Thomas Müller en Leon Goretzka. Ook zij zitten vaker dan ze lief is op de bank.

Daarnaast heeft Tuchel ook geen goede relatie met Serge Gnabry, Mathys Tel en Matthijs de LigtBILD meldt dat de Nederlander overweegt Duitsland deze zomer alweer te verlaten. Hoewel er dus steeds meer spelers zich tegen de trainer keren, kan hij ook nog op steun uit de selectie rekenen. Onder anderen Manuel Neuer, Raphael Guerreiro, Jamal Musiala, Leroy Sané, Harry Kane en Eric Dier staan voorlopig achter de Duitser.

'Hoewel er veel critici zijn, heeft Thomas Tuchel nog steeds een paar spelers aan zijn zijde. Hij moet er wel voor zorgen dat het 'contra-kamp' niet groter wordt', schrijft BILD. 'Dan is zijn positie waarschijnlijk moeilijk te handhaven.'