Nieuws

Speeldata van Afrika Cup 2025 bekend: dit is wanneer het kampioenschap plaatsvindt

Speeldata van Afrika Cup 2025 bekend: dit is wanneer het kampioenschap plaatsvindt

19 februari - 20:23 Laatste update: 20:37

De bekendmaking van de periode waarin de Afrika Cup 2025 plaats gaat vinden, zal een opsteker zijn voor de diverse competities. Waar de afgelopen editie van de AFCON nog tijdens de reguliere seizoenen plaatsvond, is dat volgend jaar wel anders. VoetbalNieuws neemt de speeldata van de Afrika Cup met je door!

Wanneer is de Afrika Cup van 2025?

Tussen 23 juli en 21 augustus 2025 zullen 24 landen gaan strijden om het Afrikaans kampioenschap voetbal. Afgelopen editie in Ivoorkust vond door weersomstandigheden nog plaats in de winter. Hierdoor ondervonden veel teams problemen, doordat het spelers tijdens het de beginfase van de tweede seizoenshelft moeste afstaan.

Waar is de Afrika Cup 2025?

In de zomer van 2023 de Afrikaanse voetbalbond CAF bekend waar in 2025 de Afrika Cup zal gaan plaatsvinden. Marokko werd aangewezen als organisator, maar dat had weinig gescheeld. In eerste instantie zou Guinee het kampioenschap namelijk gaan organiseren, maar door slechte stadions en infrastructuur ging hier een streep doorheen. Het is voor het eerst sinds 1988 dat Marokko de AFCON mag gaan organiseren.