Nieuws

Suarez weet wanneer hij gaat stoppen: dit zijn de laatste plannen in zijn carrière

Suarez weet wanneer hij gaat stoppen: dit zijn de laatste plannen in zijn carrière

16 februari - 10:58

Luis Suárez weet hoe de laatste fase van zijn succesvolle carrière er uit komt te zien. De spits maakte afgelopen winter de overstap naar Inter Miami. Nu heeft de spits aangegeven wat zijn plannen zijn. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van Suárez met je door!

In gesprek met het Uruguayaanse radiostation DelSol bevestigde Suárez zijn laatste plannen als profvoetballer. "Inter Miami wordt mijn laatste club, mijn familie weet dat", sprak de spits uit. "Ik heb nog geen datum in gedachten, maar dit is de laatste stap in mijn carrière", aldus de spits. ""Ik ben klaar om voor mijn laatste club te vlammen."

Na succesvolle periodes als speler van Ajax, Liverpool, FC Barcelona en Atlético Madrid keerde liet Suárez in de zomer van 2022 Europa achter zicht. De spits maakte in 2006 de overstap van Nacional naar FC Groningen en keerde zestien jaar later weer terug op het oude nest. In de winter van 2023 vertrok Suárez voor één jaar naar Grêmio, waarna Inter Miami hem begin dit jaar herenigde met boezemvriend Lionel Messi.

Tot nu toe speelde Suárez al 768 officiële wedstrijden. De topschutter was hierin goed voor 471 doelpunten en 263 wedstrijden. Daarnaast droeg hij ook nog 138 keer het shirt van Uruguay, waarin hij nog eens 68 keer trefzeker is. Met Inter Miami begint Suárez volgende week donderdag officieel aan zijn nieuwe avontuur in de Major League Soccer.