Nieuws

Deense media zien Mattsson opstaan in Champions League: 'Zal hij NOOIT vergeten'

Deense media zien Mattsson opstaan in Champions League: 'Zal hij NOOIT vergeten'

13 februari - 23:34 Laatste update: 23:37

Magnus Mattsson verloor dinsdagavond weliswaar met FC Kopenhagen van Manchester City, maar zal zijn debuut in de Champions League nooit vergeten. De voormalig speler van NEC kwam tot scoren tegen de regerend miljardenbalhouder. Dit schrijft het Deense Ekstra Bladet over Mattsson.

Mattsson maakte afgelopen winter voor ruim vier miljoen euro de overstap van NEC naar Kopenhagen. Het was niet zijn echte debuut, maar wel zijn basisdebuut voor de nummer één van Denemarken. In de eerste helft kwam de middenvelder tot scoren na een flater van Ederson.

'Wat een vuurdoop, wat een debuut'

In Denemarken zijn ze zeer te spreken over het debuut van Mattsson. 'De nieuwe aanwinst Magnus Mattsson leverde een debuut af dat hij nooit zal vergeten, terwijl verschillende andere FCK-spelers hun niveau totaal niet vonden in wat waarschijnlijk de grootste wedstrijd van de club uit de geschiedenis is.'

De Deense krant deelt bijna alleen maar onvoldoendes uit aan de Kopenhagen-spelers, maar Mattsson komt er met een zeven keurig vanaf. 'Wat een vuurdoop. Wat een debuut. Dertien dagen na zijn aankomst ging de nieuwe aanwinst rechtstreeks naar FCK's grootste wedstrijd in de geschiedenis, en wat doet hij? Hij scoort. Hij had het moeilijk in het eerste halfuur, maar geef hem de kans en hij trapt hem binnen. Die zal hij NOOIT vergeten, ook al eindigde deze in een nederlaag', klinkt het.