Nieuws

Dit heeft de Ivoorkust-selectie van de president ontvangen na de gewonnen AFCON

Dit heeft de Ivoorkust-selectie van de president ontvangen na de gewonnen AFCON

13 februari - 19:25 Laatste update: 21:09

Zondag wist Ivoorkust beslag te leggen op de Afrika Cup. Naast de sportieve eer worden de spelers ook rijkelijk beloond door de president. VoetbalNieuws.nl vertelt je wat de spelers hebben gekregen voor de overwinning.

Wat ontvingen de spelers na winst van de Afrika Cup?

In het paleis in Abidjan werden de spelers van Ivoorkust dinsdag geëerd door president Alassane Ouattara. De president gaf elke speler een bedrag van 76.000 euro en de hoogste onderscheiding, maar daar bleef het niet bij. Volgens NU.nl kregen de spelers en staf van het gastland ook ieder een villa.

Wat ontving de bondscoach na het succes op de Afrika Cup?

Bondscoach Emerse Faé volgde tijdens het toernooi Jean-Louis Gasset op als trainer van Ivoorkust. Hij ontving een nog grotere beloning van de president. De oefenmeester kreeg naast de onderscheiding en de villa een premie van maar liefst 152.000 euro.

Ivoorkust was dit jaar het gastland van de Afrika Cup en begon slecht aan het toernooi. Hierdoor werd na de groepsfase, die het land ternauwernood overleefde, Gasset ontslagen als bondscoach. Gedurende het toernooi leefde het land op en wist uiteindelijk het toernooi te winnen door Nigeria met 2-1 te verslaan in de finale.