Nieuws

Dit is de scheidsrechter van Feyenoord voor het zware thuisduel met AS Roma

Dit is de scheidsrechter van Feyenoord voor het zware thuisduel met AS Roma

13 februari - 07:20 Laatste update: 14 februari - 12:33

Feyenoord neemt het donderdag in eigen huis op tegen AS Roma in de Europa League en weet wie de scheidsrechter is voor het onderonsje. Welke arbiter staat donderdag op het veld in Rotterdam? VoetbalNieuws.nl geeft antwoord op die vraag.

Wie is de scheidsrechter van Feyenoord tegen AS Roma?

Feyenoord staat donderdag tegenover AS Roma en het duel staat onder leiding van Radu Petrescu. De Roemeense scheidsrechter floot dit seizoen al in de Champions League en was onder meer de arbiter van dienst voor het duel tussen RC Lens en PSV, dat in 1-1 eindigde. Ook floot de Roemeen het duel tussen FC Barcelona en Royal Antwerp, dat met 5-0 werd gewonnen door de Catalanen. 

Buiten het Europese voetbal om fluit Petrescu in de SuperLiga, het hoogste niveau in Roemenië. Petrescu gaf in veertien Roemeense wedstrijden maar liefst tien strafschoppen, dus wellicht valt daar iets te halen voor Feyenoord. Petrescu floot vorig seizoen nog de wedstrijd tussen Sevilla en PSV (3-0) en het treffen tussen FC Twente en Fiorentina (0-0). Petrescu wordt ondersteund door Radu Ghinguleac, Mircea Grigoriu (assistenten), Marcel Birsan (vierde man) en Catalin Popa en Ovidiu Hategan (VAR).