Nieuws

Trainer Feyenoord-opponent ziet zijn elftal progressie maken ondanks nederlaag

Trainer Feyenoord-opponent ziet zijn elftal progressie maken ondanks nederlaag

11 februari - 09:45 Laatste update: 12:38

AS Roma verloor zaterdagavond met 2-4 van Internazionale, maar trainer Daniele De Rossi ziet groei bij zijn elftal. De Italiaan kijkt met vertrouwen uit naar het Europa League-treffen met Feyenoord van aankomende donderdag.

Inter was zaterdag met 2-4 te sterk in Rome, maar AS Roma kreeg voldoende mogelijkheden op een beter resultaat. Na afloop sprak De Rossi over de wedstrijd bij DAZN. "Het is zo makkelijk om naar negatieve momenten te kijken en één speler de schuld te geven", verwijzend naar Romelu Lukaku die bij een 2-3 stad een grote kans miste. "We winnen samen en we verliezen samen. Toen ik speler was, vond ik het al irritant als media naar een zondebok zochten. Als coach vind ik dat nog veel vervelender."

 Wat vindt De Rossi de zwakte van zijn elftal?

AS Roma staat inmiddels op een vijfde plek in de Serie A en De Rossi ziet dan ook de nodige progressie bij zijn elftal. De kanttekening die de oefenmeester nog wel ziet, is de intensiteit waarmee de Romeienen de wedstrijden ingaan. "De intensiteit mag nooit afnemen als je strijdt tegen een tegenstander van dit kaliber. Maar ik ben trots op de jongens omdat het een vrij evenwichtige wedstrijd was. De supporters herkenden dat. Als ze zien dat je alles geeft, dan laten ze je dat weten. Ik zeg niet dat ik trots ben omdat we de underdog waren. Ik ben gewoon trots op het feit dat we een goed optreden hebben geleverd tegen een sterke tegenstander. Ik zie dat we op de goede weg zijn", aldus De Rossi.

Donderdag komt AS Roma op bezoek bij Feyenoord. In De Kuip nemen beide ploegen het op tijdens de zestiende finales van de Europa League. Een week later staat de ontmoeting tussen beide ploegen in Rome op het programma.