Nieuws

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: blessures stellen Slot voor keuzes in derby

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: blessures stellen Slot voor keuzes in derby

10 februari - 10:35

Feyenoord zal het zondagavond tegen Sparta Rotterdam zonder twee belangrijke basiskrachten moeten doen. Quinten Timber en aanvoerder Gernot Trauner zijn beide geblesseerd. Hoe gaat Arne Slot dit oplossen? VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van de Rotterdammers met je door.

Wat is de vermoedelijke opstelling van Feyenoord tegen Sparta?

Zowel Timber als Trauner vielen woensdagavond geblesseerd uit in het bekerduel met AZ. Feyenoord won met 2-0 en plaatste zich zodoende voor de halve finales, maar sloot toch met een grote smet af. Trauner kampt met een hamstringblessure en zal de komende weken waarschijnlijk niet inzetbaar zijn. Igor Paixão schoot in de slotfase van het duel een bal tegen het hoofd van Timber, die daardoor een hersenschudding opliep. Tegen Sparta is de middenvelder nog niet inzetbaar, maar het is de verwachting dat hij komende donderdag wel kan starten tegen AS Roma in de Europa League.

Thomas Beelen was de directe vervanger van Trauner. De van PEC Zwolle overgenomen centrumverdediger speelde een uur mee tegen AZ en lijkt daardoor ook tegen Sparta te gaan starten. Slot koos er eerder dit seizoen vaak voor om bij personele problemen in de defensie Lutsharel Geertruida naar het centrum te schuiven en Bart Nieuwkoop op rechtsachter te plaatsen, maar laatstgenoemde zal waarschijnlijk plaatsmaken voor Yankuba Minteh. De Gambiaan stond op 7 december voor het laatst in de basis in een competitieduel.

Ramiz Zerrouki is al dik een week terug van de Afrika Cup en wordt naar verwachting de vervanger van Timber op het middenveld. Samen met Mats Wieffer en Calvin Stengs moeten zij voor de aanvoer naar de aanval zorgen, die behalve Minteh waarschijnlijk gaat bestaan uit Paixão op links en Santiago Gimenez in de spits. De Mexicaan verkeert enigszins in een vormdip, maar zal tegen Sparta zijn doelpuntendroogte willen verhelpen.

Timon Wellenreuther is ten slotte voorlopig nog de vervanger van de geblesseerde Justin Bijlow. In de achterste linie zal hij gaan samen werken met Quilindschy Hartman, David Hancko en dus Geertruida en Beelen. Feyenoord – Sparta Rotterdam begint zondagavond om 20.00 uur. VoetbalNieuws.nl zal via Langs de Lijn live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.