Nieuws

Dit is waarom Gimenez de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Groningen mist

Dit is waarom Gimenez de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Groningen mist

28 februari - 16:22 Laatste update: 16:22
1

Feyenoord neemt het donderdagavond op tegen FC Groningen in de halve finale van de KNVB Beker. Tijdens dat duel zal trainer Arne Slot geen beroep kunnen doen op Santiago Gimenez. Dit is waarom de Mexicaan ontbreekt in de halve eindstrijd.

Waarom mist Gimenez de halve finale?

In de kwartfinale van de KNVB Beker tegen AZ ging Gimenez hard door op verdediger Wouter Goes. Arbiter Bas Nijhuis gaf direct een gele kaart en had zelfs nog even contact met de VAR over een mogelijke rode prent, maar daar werd uiteindelijk vanaf gezien. Die kaart is er wel één met gevolgen voor de Mexicaan.

In de achtste finales tegen PSV liep Gimenez ook al tegen een gele kaart aan. Die straf kreeg hij in de blessuretijd van dat duel na een opstootje met Noa Lang. De spits was toen de enige die voor dat moment werd bestraft. In het bekertoernooi geldt de regel dat een speler geschorst is na het behalen van twee gele kaarten. Doordat Gimenez zowel in de wedstrijd tegen PSV als AZ een gele prent pakte, mist hij nu de halve finale tegen FC Groningen.

Feyenoord moet dus zonder de Mexicaanse spits strijden voor een plaats in de finale van de KNVB Beker. De winnaar van de tweede halve finale treft daarin NEC, dat dinsdagavond wist af te rekenen met SC Cambuur. Het is waarschijnlijk dat Slot die missie donderdagavond aangaat met Ayase Ueda in de punt van de aanval.