Nieuws

Vermoedelijke opstelling AZ: Martens voert wijzigingen door tegen Feyenoord

Vermoedelijke opstelling AZ: Martens voert wijzigingen door tegen Feyenoord

7 februari - 08:15

Feyenoord en AZ staan woensdagavond tegenover elkaar in de kwartfinale van de KNVB Beker. Afgelopen zondag gingen de Alkmaarders nog met 0-1 onderuit. In De Kuip aast de ploeg op revanche en een ticket voor de halve finales van het bekertoernooi. Binnen de ploeg van Maarten Martens zal de aanval er in ieder geval ander uit komen te zien. Dit is de vermoedelijke opstelling van AZ.

Martens moet vanwege de schorsing van topschutter Vangelis Pavlidis noodgedwongen kiezen voor een andere spits. Dit lijkt Lequincio Zeefuik te gaan worden. De winteraanwinst viel afgelopen zondag al in en zorgde voor extra pit binnen de ploeg van Martens. Zeefuik weet wat het is om te scoren in De Kuip, zoals hij op 7 december nog in dienst van FC Volendam deed. In de aanval voert Martens mogelijk nog een wijziging door, met Ernest Poku die Jayden Addai kan vervangen. Ruben van Bommel lijkt de derde aanvaller te gaan worden.

Op het middenveld koos Martens afgelopen zondag voor Jordy Clasie, Sven Mijnans en Dani de Wit. Naar verwachting zal het trio ook op bezoek in Rotterdam-Zuid weer in de basis staan. Voor Clasie is het de tweede keer dat hij dit seizoen op bezoek gaat bij zijn oude club. 

Nu Australië en Japan zijn uitgeschakeld in de Azië Cup, heeft Martens weer de beschikking over Mathew Ryan en Yukinari Sugawara. De laatstgenoemde lijkt woensdagavond weer terug te kunnen keren in de basis van AZ. Afgelopen zondag koos de Belgische oefenmeester nog voor Alexandre Penetra als stand-in, maar de Portugees lijkt nu weer plaats te moeten nemen op de bank. In het centrum lijkt Martens vast te houden aan Wouter Goes en Riechedly Bazoer en zullen we David Møller Wolfe als linksachter zien.

Door de terugkeer van Ryan is de grote vraag of Martens vast blijft houden aan jongeling Rome-Jayden Owusu-Oduro. De negentienjarige doelman stond door blessures en afwezigheid van Ryan al zeven keer tussen de palen bij AZ en moest hierin veertien doelpunten incasseren. Op de Azië Cup schopte Ryan het met Australië tot de kwartfinales van het continentaal kampioenschap. In vijf interlands kreeg de 81-voudig international drie doelpunten. 

Vermoedelijke opstelling AZ: Owusu-Oduro; Sugawara, Goes, Bazoer, Møller Wolfe; Clasie, Mijnans, D. de Wit; Poku, Zeefuik en Van Bommel.