Transfernieuws

'Bundesliga-club wil miljoenen herinvesteren om komst Pavlidis mogelijk te maken'

'Bundesliga-club wil miljoenen herinvesteren om komst Pavlidis mogelijk te maken'

6 februari - 11:55

Vangelis Pavlidis wordt in Duitsland nadrukkelijk in verband gebracht met een mogelijke transfer naar Borussia Mönchengladbach. Volgens BILD volgen Die Fohlen de verrichtingen van de Griekse AZ-spits al enige tijd.

Het tabloid weet te melden dat Gladbach zich komende zomer op zeker drie posities wil versterken. Een nieuwe nummer negen is één van de wensen op het lijstje van trainer Gerardo Seaone, die met zijn ploeg in de Bundesliga in het rechterrijtje staat, maar in de beker beter presteert. Woensdagavond wacht een treffen in de kwartfinale tegen derdedivisionist FC Saarbrücken.

Mocht Gladbach zoals verwacht de laatste vier bereiken, dan kan het weer een aantal miljoenen bijschrijven. Dat geld zou de club graag willen gebruiken voor bijvoorbeeld Pavlidis. De Griekse spits is in het huidige seizoen met twintig doelpunten in twintig wedstrijden de topscorer van de Eredivisie. Zijn contract in Alkmaar loopt echter nog tot medio 2025, waardoor volgens Transfermarkt zijn waarde op ongeveer 25 miljoen euro wordt geschat.

Om een mogelijke transfer te realiseren, zal Gladbach echter wel eerst moeten verkopen. Het is de verwachting dat Manu Koné, de 21-jarige Franse groeibriljant op het middenveld, komende zomer tientallen miljoenen gaat opleveren. De zwartwitten zouden al een akkoord hebben bereikt met een andere spits. De Japanner Ao Tanaka van Fortuna Düsseldorf moet voor een spotprijsje van 2,5 miljoen euro overkomen, maar het ziet ernaar uit dat hij waarschijnlijk tweede viool gaat spelen.

Pavlidis speelt sinds 2021 voor AZ, dat hem destijds voor 2,5 miljoen euro overnam van Willem II. Sindsdien geldt de 25-jarige aanvaller als één van de beste spitsen van de Eredivisie. In 123 officiële duels voor de Noord-Hollanders scoorde hij 71 keer en was hij ook 24 maal de aangever.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!