Dit schrijven Engelse media over Flekken na 'magistrale prestatie' tegen City

6 februari - 08:25 Laatste update: 12:31

Brentford ging maandagavond met 3-1 onderuit tegen Manchester City, maar dat was niet te wijten aan Mark Flekken. De doelman gaf een assist en hield met verschillende reddingen de schade beperkt. Wat schreef de Engelse media over de Nederlander? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Ondank de 3-1 nederlaag kende Flekken een goede wedstrijd. De doelman wist in de eerste helft maar liefst negen reddingen te verrichten en gaf een assist bij het openingsdoelpunt. Met een lange uittrap zette hij Neal Maupay tegenover de doelman en bracht Brentford aan de leiding.

De BBC zag een magistrale prestatie van de keeper. 'Door een lange uittrap van Flekken koesterde Brentford hoop op een onwaarschijnlijke overwinning. Een magistrale prestatie van de keeper, die in de eerste helft schitterde.'

Volgens Sky Sports had Manchester City op een makkelijkere avond gehoopt. 'Geen enkel team heeft minder schoten op doel tegengehouden dan Brentford. Maar City trof de Nederlander in blakende vorm. Twee keer stopte hij Álvarez, maar de redding met zijn voet op de inzet van Haaland was de kers op de taart', aldus het medium.

Flekken maakte op The Guardian vooral in de eerste helft indruk. 'Een buitengewoon optreden in de eerste helft. Uit de statistieken blijkt dat hij negen reddingen verrichtte. Uiteindelijk was hij niet meer dan een voetnoot, omdat het probleem met City is dat verzet nutteloos kan lijken.'