Nieuws

Dit is wanneer Feyenoord weer kan beschikken over Ueda na uitschakeling Japan

Dit is wanneer Feyenoord weer kan beschikken over Ueda na uitschakeling Japan

3 februari - 16:57 Laatste update: 19:01

Iran schakelde zaterdag Japan op verrassende wijze uit in de Afrika Cup en daarmee komt het toernooi van Feyenoord-spits Ayase Ueda ten einde. Wanneer kan Feyenoord weer beschikken over de aanvaller? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Feyenoord wordt hard geraakt door de Azië Cup en de Afrika Cup. De Rotterdammers moesten hierdoor Yankub Minteh en Ramiz Zerrouki al missen. Beide spelers kwamen echter niet door de groepsfase en keerden al terug naar Rotterdam. Jahanbaksh stond zaterdag tegenover Ueda. De Iraniër benutte een penalty waarmee hij Ueda en consorten naar huis stuurde.

Wanneer kan Feyenoord weer beschikken over Ueda?

Ueda zal zondag tegen AZ nog niet zijn teruggekeerd, maar de verwachting is dat hij zich volgende week weer in Rotterdam meldt. Ook de ontmoeting met de Alkmaarders voor de beker lijkt te snel te komen. Waarschijnlijk zit Ueda tegen Sparta op 11 februari weer bij de selectie van Feyenoord.

De terugkeer lijkt zeer goed uit te komen voor Feyenoord, want Santiago Gimenez zit in een mindere periode bij de Rotterdammers. Sinds de winterstop in de Mexicaan niet trefzeker geweest voor de club uit Rotterdam-Zuid en afgelopen weekend miste hij een strafschop tegen FC twente. De roep om een vervanger van Gimenez nam de afgelopen weken toe en met Ueda heeft Arne Slot meer opties voorin.