Nieuws

Welke Nederlands-elftal speler polste FC Twente ook voor een mogelijke transfer?

Welke Nederlands-elftal speler polste FC Twente ook voor een mogelijke transfer?

2 februari - 17:20 Laatste update: 17:20

FC Twente haalde in de transferwindow Myron Boadu terug naar de Eredivisie. Daarmee haalden de Tukkers een goede vervanger voor Manfred Ugalde die richting Rusland trok, maar toch dacht Technisch Directeur Arnold Bruggink nog aan een andere speler. Wie is deze international van Oranje? VoetbalNieuws zet zijn uitspraken op een rij.

Wie wilde Arnold Bruggink terughalen naar de Eredivisie?

Op bezoek in De Oosttribune, een programma van RTV Oost ging Bruggink uitgebreid in op het afgelopen transferwindow van FC Twente. De club zag Manfred Ugalde voor een recordbedrag een transfer maken naar Spartak Moskou. Echter moest FC Twente daarop wel handelen voor een nieuwe spits. Lang zaten de onderhandelingen met Myron Boadu en AS Monaco muurvast, maar uiteindelijk tekende hij toch tot het einde van het seizoen bij FC Twente. Eerder polste Bruggink toch iemand anders. "Dat gaat over Wout Weghorst. Het is bekend dat hij enorm graag voor FC Twente wil spelen", aldus Bruggink.

Het is een vurige wens van Wout Weghorst om ooit het rode shirt van FC Twente aan te trekken. Mede daarom waagde FC Twente een poging. "Het zou dan wel raar zijn als ik hem dan niet bel, maar zijn komst was op dit moment nog onhaalbaar. Uiteraard moet je het wel vragen." Op dit moment is de spits nog actief in de Bundesliga. Daar wordt hij door Burnley aan TSG Hoffenheim verhuurd. Dit seizoen speelde hij in vijftien wedstrijden en scoorde daarin vijf keer.

Wat zei Arnold Bruggink over overige transfers?

Zelf zat de Technisch Directeur van FC Twente zeer met de zaak van Ugalde in zijn maag. "Een jongen van 21 die de wereld aan zijn voeten heeft. Dan denk ik: Manfred, blijf gewoon bij FC Twente en maak een mooie stap in de zomer." Uiteindelijk vertrok de spits toch. "Zijn zaakwaarnemer zei: ik blijf net zo lang tot we klaar zijn. Intern hebben we veel discussies gehad. Wat zijn de sportieve consequenties? Maar we moeten ook naar het financiële gedeelte kijken. Ik snap dat mensen daar wat van vinden, maar wij hebben die keuze gemaakt."

Op Transfer Deadline Day haalde FC Twente ook nog Anas Salah-Eddine binnen. De verdediger van Ajax is geen onbekende van de club en speelde al eerder op huurbasis voor de Tukkers. Hij moet de concurentie aangaan met Gijs Smal. De linksachter heeft echter een aflopend contract. "Ik ga er nu nog niet vanuit dat Smal niet bijtekent. We hebben volgende week een gesprek met zijn zaakwaarnemer."