Nieuws

Ajax en FC Twente spreken met elkaar: 'deal over permanente overname back'

Ajax en FC Twente spreken met elkaar: 'deal over permanente overname back'

31 januari - 20:20

Ajax en FC Twente zijn in gesprek over een definitieve transfer van Anass Salah-Eddine. De linksachter is bij Ajax op een zijspoor geraakt en kan via een definitieve deal toch aan spelen toe komen. Salah-Eddine speelde al eerder voor de Tukkers.

'De linkervleugelverdediger is in de voorbije dagen door Ajax aangeboden bij FC Twente', schrijft Tubantia. De Twentse krant maakt melding van een mogelijke deal tussen beide Eredivisie-clubs. 'De Enschedese club heeft met Gijs Smal op dit moment maar één linksback in de selectie. Salah-Eddine speelde vorig seizoen al op huurbasis in Enschede. Hij keerde in de zomer terug bij Ajax, maar ondanks het feit dat de Amsterdammers grote problemen hebben op zijn positie, komt hij niet in de plannen voor het eerste elftal voor', aldus de krant.

Tevens zou de mogelijke transfer van Salah-Eddine Ajax ook nog op een andere plek kunnen helpen. Volgens verschillende media heeft de RVC van Ajax nog geen toestemming gegeven voor de transfer van Julian Rijkhof omdat er eerst verkocht moet worden. Met de verkoop van de linksachter kunnen de Amsterdammers aan die eis voldoen en de transfer van 'de verloren zoon' compleet maken.

Salah-Eddine heeft nog een contract bij Ajax tot medio 2025 en volgens Transfermarkt.com heeft hij een marktwaarde van ongeveer negenhonderduizend. Volgens de Tubantia lopen de onderhandelingen, maar het is nog onduidelijk welk bedrag Ajax zou willen ontvangen.