Nieuws

Dit zegt de advocaat van Vertessen over de transfersoap binnen PSV

Dit zegt de advocaat van Vertessen over de transfersoap binnen PSV

30 januari - 17:43 Laatste update: 17:48

Yorbe Vertessen mag zich, ondanks het doorstaan van zijn medische keuring, nog geen speler van Union Berlin noemen. Wouter Janssens is een in België bekende advocaat. De belangenbehartiger van Vertessen laat in het Eindhovens Dagblad zijn licht schijnen over deze kwestie.

Vertessen zit in een lastig parket. Hij heeft de medische keuring bij Union Berlin doorstaan en de persfilmpjes zijn gemaakt, maar de Belg mag nog steeds officieel geen speler van de Duitse club genoemd worden. Door de blessure van Noa Lang heeft PSV de laatste handtekening onder het contract nog niet gezet. De Eindhovenaren willen eerst een vervanger aantrekken voor de geblesseerde Lang. Mocht dit niet lukken voor het sluiten van de markt, schijnen de Eindhovenaren Vertessen zelfs terug naar Eindhoven te willen halen.

Dit vindt Janssens van de situatie

“Dat is zeer spijtig voor Noa en voor PSV, absoluut, maar Yorbe heeft goedkeuring om af te reizen en de transfer is hier perfect. Hem hiervoor de rekening geven, dat hoort niet bij de club PSV. Yorbe heeft bijna vijftien jaar trouwe dienst erop zitten, hè? Altijd beschikbaar gebleven in de afgelopen weken en alles is precies volgens afspraak gegaan”, aldus Janssens.

Afspraken met PSV

Janssens zegt tegen het ED dat er met Vertessen was afgesproken dat hij tot en met de wedstrijd tegen Almere City van afgelopen zaterdag bij de selectie zou blijven. Na deze ontmoeting zou de aanvaller mogen vertrekken naar Union Berlin. “Die afspraken zijn nagekomen door hem en hij heeft nochtans zijn ding gedaan, tegen FC Twente bijvoorbeeld. Nee, dit is geen manier van handelen.”

Hoe reageert Vertessen zelf op de situatie?

Mocht de Eindhovense club geen vervanger vinden en Vertessen terug willen halen naar Eindhoven, geeft de aanvaller geen gehoor aan de oproep. "Wij zijn in Berlijn en blijven daar", aldus Janssens. Een speler die volgens verschillende media hoog op het lijstje staat van PSV is Couhiab Driouech."