Transfernieuws

'Mexicanen zetten door voor Ajax-huurling, Porto moet alleen nog akkoord gaan'

'Mexicanen zetten door voor Ajax-huurling, Porto moet alleen nog akkoord gaan'

26 januari - 16:52 Laatste update: 17:06

Ajax lijkt spoedig miljoenen bij te kunnen schrijven, nu er een akkoord lijkt tussen de Amsterdammers en Cruz Azul om een transfer van Jorge Sánchez. In het thuisland van de rechtsachter schrijft  Súper Deportivo dat alleen FC Porto nog akkoord moet met het vertrek van de huurling. De Portguese topclub huurt Sánchez momenteel en heeft een koopoptie. 

Eerder deze maand kwamen er al de eerste geluiden uit Mexico over een terugkeer van Sánchez naar het Zuid-Amerikaanse land. Ajax nam de rechtsachter in de zomer van 2022 voor vijf miljoen euro over van CF América en verhuurde hem een jaar later alweer. FC Porto nam Sánchez op huurbasis over een nam een automatische koopoptie in deal op. Bij minimaal twintig wedstrijden zouden de Portugezen de huurling voor vier miljoen euro overnemen. Nu lijkt de rechtsachter echter al uit het Estádio do Dragão te vertrekken.

Alleen FC Porto zou een terugkeer van Sánchez naar Mexico nog in de weet staan, zo schrijft Súper Deportivo. Wat voor bedrag Ajax aan het vertrek van de Mexicaan overhoudt, is niet bekend. Eerder werd er wel gesproken over een bedrag van vier miljoen euro. De marktwaarde van de 38-vouding international wordt echter geschat op vijf miljoen.

Dit seizoen kwam de rechtsachter veertien keer in actie voor Porto, waarin hij goed was voor drie assists. Bij Ajax schopte Sánchez het tot drie doelpunten én assists in 26 optredens.