Nieuws

Mislintat spreekt voor het eerst sinds ontslag: wat zei de vertrokken Duitser?

Mislintat spreekt voor het eerst sinds ontslag: wat zei de vertrokken Duitser?

26 januari - 07:05 Laatste update: 07:05
1

Sven Mislintat heeft voor het eerst openbaar gesproken over zijn ontslag bij Ajax. De Duitse directeur voetbalzaken moest na enkele maanden al vertrekken bij de Amsterdammers toen zij op de laatste plaats stonden. Naast terugblikken op zijn tijd bij Ajax keek Mislintat ook naar de toekomst en sprak hij over Erik ten HagVoetbalNieuws zet al zijn uitspraken op een rijtje.

Sven Mislintat is al even naar de achtergrond verdwenen. De Duitse Directeur Voetbalzaken werd uren na de gestaakte wedstrijd met Feyenoord ontslagen en sindsdien kwam hij niet meer in de media. Tot nu, want in een groot interview met Sky Sport Deutschland kijkt hij voor het eerst terug op zijn tijd in de Nederlandse hoofdstad. Onder Mislintat kwamen twaalf nieuwe spelers naar Ajax, maar het wilde maar niet werken en op het laagste moment stonden de Amsterdammers achttiende en dus laatste in de Eredivisie.

Wat zei Sven Mislintat over Ajax?

"Helaas was de tijd in Amsterdam veel te kort", begint hij tegen het Duitse medium. "Mijn werk voelde als onvoltooid. Het ontslag deed ook wel een beetje pijn. Ik heb het gevoel dat ik niet heb kunnen laten zien wat er mogelijk was geweest met dit team. Maar ik vind het wel mooi voor de spelers en de club dat het na de trainerswissel beter is gaan draaien. Dat zet mij ook in een wat beter daglicht."

Wat zei Sven Mislintat over Maurice Steijn?

Onder leiding van Sven Mislintat werd Maurice Steijn bij Ajax aan gesteld als nieuwe trainer. Niet alleen bleek Ajax en Steijn geen goede match, ook Mislintat en de Hagenees konden het soms niet goed vinden met elkaar. In het RTL-programma Casa di Beau sprakt hij zich eerder al uit en zei: "Met de man waarmee de samenwerking het belangrijkst was, daarmee is het niet goed gegaan."

Terugkijkend op zijn eigen beslissing is de conclusie van de oud-Directeur Voetbalzaken van Ajax dat de aanstelling van Steijn de verkeerde was. "Ik ben medeverantwoordelijk geweest voor het aantrekken van de trainer en die schuld neem ik op me. Maar daar heb ik lering uit getrokken. Dat is ook belangrijk met het oog op een toekomstige job. Ajax is voor mij nu verleden tijd, al blijft het een rare gewaarwording om na vier, vijf maanden alweer te moeten vertrekken." 

Sven Mislintat en Maurice Steijn tijdens de presentatie van de nieuwe trainer.
Sven Mislintat en Maurice Steijn tijdens de presentatie van de nieuwe trainer.

Wat zei Sven Mislintat over Manchester United en zijn toekomst?

Niet alleen de oud-trainer van Ajax Maurice Steijn kreeg er van langs van Sven Mislintat ook Erik ten Hag moest het ontgelden in het interview met Sky Sport Deutschland. Vooral het gedoe rondom Jadon Sancho vond hij bijzonder. "Jadon moet je halen. Hij is een sensationele jongen en heeft een goed hart. Bovendien is hij een absolute verschilmaker in de Bundesliga als hij weer in zijn ritme komt. Als je zo'n speler kunt halen en je budget laat het toe, dan is het een no-brainer. Ik ben negatief verrast dat Erik ten Hag hem niet wist te raken, want Manchester United zou ook geprofiteerd hebben van zijn kwaliteiten. Ik ben blij dat hij terug is bij Dortmund."

Zelf is Mislintat na zijn vertrek nog altijd werkloos. Haast heeft de Duitser niet om weer te beginnen, maar hij heeft wel een duidelijke visie voor de toekomst. Er is vooral een speciaal plekje voor Borussia Dortmund. "Clubs die in je hart zitten, waar je geboren bent, waar je gewerkt hebt en ook zulke waardering hebt ervaren, zijn altijd mogelijkheden om te werken. Daar moet je niet omheen praten. Maar je moet ook heel duidelijk zeggen: het is op dit moment absoluut geen thema."