Cambuur maakt comeback compleet en knikkert Hercules diep in verlening uit beker

25 januari - 22:50 Laatste update: 22:53

Cambuur is door na een knotsgekke bekeravond in Utrecht. Lang keken de amateurs van USV Hercules tegen een ruime voorsprong van 2-0 aan, tot dat de bezoekers in de slotfase twee keer toesloegen. Verlening moest uitmaken wie er door ging naar de kwartfinales van de KNVB Beker. Cambuur sloeg direct toe, maar moest ook snel weer de gelijkmaker incasseren. Diep in de verlening sloeg Cambuur als nog toe en bekert het door.

Al na twee minuten spelen ging het mis voor Cambuur, toen de Leeuwarders direct een strafschop weggaven. Oussama Lahri nam de bal onder zijn arm en mocht aanleggen voor de vroege openingstreffer op Sportpark Voordorp. Aan de kant van Cambuur lukte het niet en daarom greep Henk de Jong vlak voor rust in met een dubbelde wissel. Fedde de Jong en Jeremy van Mullen moesten het veld ruimen voor Yorem van der Veen en Floris Smand.

De wissels van De Jong mochten niet baten voor Cambuur. Na een uur spelen was het namelijk wederom raak voor Hercules. En hoe. Met een sensationele omhaal zette Lahri met zijn tweede doelpunt van de avond de 2-0. Bij het doelpunt was er ook een rol weggelegd voor Ajax-beul Tim Pieters, die de assists op zijn naam kreeg. De wedstrijd werd door vreugdebier op het veld tijdelijk gestaakt, maar ging daarna weer verder.

In de slotfase draaide Cambuur de wedstrijd dan toch weer om en sloeg het twee keer razendsnel toe. In de 80e minuut mocht Milan Smit vanaf elf meter aanleggen voor de aansluitingstreffer en miste niet. De Friesen gingen vol gas om jacht naar de gelijkmaker. Iets wat twee minuten later al het geval was. Invaller Matthias Nartey deed wat er van hem gevraagd werd en zette zijn ploeg weer naast Hercules. Zo was de spanning weer enorm in Utrecht.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door ESPN NL (@espnnl)

Cambuur maakt comeback compleet

Na een blessuretijd van maar liefst zeven minuten, waarin Hercules nog de paal en lat raakte, moesten de ploegen gaan verlengen. In de verlening duurde het slechts drie minuten voordat Cambuur weer toesloeg. Smit zette zijn ploeg met zijn tweede treffer van de avond voor het eerst op voorsprong tegen Hercules, dat direct weer met het antwoord kwam. Via Mitchell Zwart kwam de thuisploeg op een stand van 3-3. Het leek uit te gaan lopen op strafschoppen, maar in de laatste minuut van de blessuretijd in de tweede helft van verlening sloeg Cambuur toe. Michael Breij schoot de winnende treffer van de avond binnen. Zo gaat Cambuur het in de kwartfinales van de beker opnemen tegen Vitesse.