Nieuws

Benzema gaat in op geruchten rond Ittihad-vertrek en geeft media ervan langs

Benzema gaat in op geruchten rond Ittihad-vertrek en geeft media ervan langs

24 januari - 09:11 Laatste update: 09:45

Al dagen gaan er geruchten rond over een mogelijk vertrek van Karim Benzema bij de Saoedische club Al Ittihad. Inmiddels heeft de Fransman tegenover L'Équipe op deze geruchten gereageerd en kenbaar gemaakt dat hier niets van klopt. De Ballon d'Or-winnaar van 2022 geeft de media in zijn geboorteland er hard van langs.

Dinsdag bracht persbureau AFP naar buiten dat Benzema aan Al-Ittihad had laten weten dat hij op huurbasis wilde terugkeren naar Europa. In datzelfde bericht stond dat de Franse topspits bij andere clubs in de competitie zou zijn aangeboden, maar dat de speler zelf hier geen oren naar had. Nu heeft Benzema in gesprek met L'Équipe aangegeven dat hij helemaal niet weg wil uit Saoedi-Arabië. "Daar klopt helemaal niets van!", wordt de spits geciteerd.

De 36-jarige vedette gaf aan dat de geruchten slechts zijn verzonnen door de media. "De Franse media weten niet langer wat ze moeten verzinnen. Hoe groter, hoe beter", aldus Benzama, die ook een terugkeer naar zijn jeugdclub Olympique Lyon ontkracht. Ondanks alles blijven de geruchten rondom Benzema aanhouden. Verschillende Saoedische media schreven al dat de Fransman ongelukkig is bij Al-Ittihad. Daarnaast kwam eind vorige week naar buiten dat de rechtspoot zich maar liefst zeventien dagen later dan gepland op de club had gemeld na zijn vakantie. Inmiddels lijkt het erop dat Benzema ontevreden is over het niveau van zijn medespelers en graag meer topspelers bij de club wil verwelkomen. 

Check nu de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD!, waarin we onder meer spraken met Sepp van den Berg