Transfernieuws

'Feyenoord zoekt verder naar rechtsachter en komt uit bij 22-voudig international'

'Feyenoord zoekt verder naar rechtsachter en komt uit bij 22-voudig international'

23 januari - 19:38 Laatste update: 19:47

Feyenoord is nog altijd bezig met de komst van een nieuwe rechtsachter. In deze zoektocht zou het nu zijn uitgekomen in de Bundesliga, waar het de zinnen zou hebben gezet op de komst van Kevin Mbabu. Met dat nieuws komt het doorgaans betrouwbare 1908.nl dinsdagavond mee naar buiten.

'Feyenoord heeft in de laatste fase van de winterse transferwindow zijn zinnen gezet op de diensten van Mbabu', klinkt het. De rechtsachter wordt momenteel door Fulham uitgeleend aan FC Augsburg, waar hij dit seizoen twaalf keer zijn opwachting voor maakte. Daarin was de Zwitser goed voor één assist. In de huurdeal met de Bundesliga-club zit geen aankoopoptie, waardoor Feyenoord zou hopen de huurling naar De Kuip te kunnen halen. De Rotterdammers zouden er nog uit moeten zien te komen met Fulham.

Bij Feyenoord zou men nu onderzoeken op welke manier het de verhuurperiode van Mbabu in Duitsland stop kan laten zetten, om de verdediger vervolgens op huurbasis naar Rotterdam-Zuid te halen. Mocht dat lukken, dan zal het de Zwitser tot het eind van het huidige seizoen willen huren met een optie-tot-koop. Mbabu staat nog tot medio 2025 onder contract bij Fulham, waar zijn waarde wordt geschat op 3,5 miljoen euro.

De verdediger maakte in de winter van 2015 voor het eerst de overstap naar de Premier League, waar hij speler werd van Newcastle United. Na huurperiodes bij Rangers FC en BSC Young Boys keerde Mbabu in 2017 voor twee jaar terug naar Zwitserland. In 2019 telde VfL Wolfsburg vervolgens ruim negen miljoen euro neer, waar hij tot de zomer van 2022 onder contract stond. Daarna nam Fulham hem voor 5,5 miljoen euro over. Het afgelopen jaar speelde de 22-voudig international op huurbasis bij Servette FC En FC Augsburg.

Het is niet de eerste speler uit de Premier League waar Feyenoord zijn zinnen op heeft gezet. Eerder deze maand zou het nog werk maken van de komst van Neco Williams, waar zijn club Nottingham Forest uiteindelijk dwars voor ging liggen.