Breaking news

'Klap voor Bosz en PSV: aanvaller alsnog op weg naar Eindhovense uitgang'

'Klap voor Bosz en PSV: aanvaller alsnog op weg naar Eindhovense uitgang'

23 januari - 10:02 Laatste update: 10:31
1

PSV lijkt toch een speler te gaan verliezen deze transferperiode. Eerder leek Union Berlin af te haken in de strijd om Yorbe Vertessen, maar het Eindhovens Dagblad en Voetbal International melden dat de Bundesliga-club door wil pakken voor de aanvaller. 

Volgens VI en het ED is PSV, in tegenstelling tot voorheen, toch bereid om mee te werken aan een vertrek van Vertessen. Wel mag de Belgische aanvaller pas ná het bekerduel met Feyenoord zijn transfer afronden. Dat heeft alles te maken met de fitheid van Hirving Lozano en Noa Lang. Beide spelers zijn hersteld van een hamstringblessure en lijken dicht tegen een basisplaats aan te zitten. 

Door de blessures van Lang, Lozano en Joey Veerman (kuitblessure) én de Afrika Cup-deelname van Ismael Saibari kwam Vertessen de afgelopen weken veelvuldig aan spelen toe. Peter Bosz zag de vleugelflitser dan ook liever niet vertrekken. Met de terugkeer van Lang en Lozano lijkt er nu tóch schot in de zaak te komen. Dat heeft ook te maken met Union Berlin, dat wil doorpakken voor Vertessen. 

Met de transfer zou een bedrag van om en nabij de vijf miljoen euro gemoeid zijn. De club uit de Bundesliga hoopt de aanvaller in de degradatiekraker van zondag tegen Darmstadt 98 al in te kunnen zetten. Mocht Vertessen inderdaad vertrekken, dan komt er een einde aan een veertienjarig verblijf in Eindhoven. De aanvaller kan tot medio 2028 tekenen bij de Duitsers, die Sheraldo Becker deze transferperiode verloren aan Real Sociedad.