Transfernieuws

'Ajax ontvangt bod uit Mexico op verhuurde rechtsachter: FC Porto denkt mee'

'Ajax ontvangt bod uit Mexico op verhuurde rechtsachter: FC Porto denkt mee'

18 januari - 11:24 Laatste update: 11:38

Ajax lijkt miskoop Jorge Sánchez definitief van de hand te doen, nu er sprake lijkt van interesse uit Mexico. Dat weten binnelandese media, waaronder de Mexicaanse tak van ESPN, te melden. Men spreekt zelfs al van een bod op de momenteel verhuurde rechtsachter door Cruz Azul.

Sánchez, die dit seizoen door Ajax wordt verhuurd aan FC Porto, liet Mexico in de zomer van 2023 achter zich voor een avontuur in Europa. Bij Ajax wist de verdediger niet door te breken en mocht na 26 optredens alweer vertrekken uit Amsterdam. De huurdeal loopt nog tot aankomende zomer, waar FC Porto een automatische koopoptie heeft. Bij minimaal twintig wedstrijden nemen de Portugezen de huurling voor vier miljoen euro over. Eenzelfde bedrag zou Ajax nu ook hebben ontvangen van Cruz Azul.

Voor een terugkeer naar Mexico zouden echter zowel Ajax als FC Porto akkoord mee moeten gaan. Beide clubs zouden dus ook al zijn betrokken bij de vermeende onderhandelingen rond Sánchez. De 26-jarige rechtsachter kwam dit seizoen al dertien keer in actie, waar hij het sinds afgelopen december vooral met invalbeurten moet doen. Cruz Azul kan nu als uitkomst bieden voor de 38-voudig international.

Hoe de eventuele deal rond Sánchez er uiteindelijk uit zal komen te zien, is nog afwachten. De transferwaarde van de Mexicaan wordt namelijk geschat op vijf miljoen euro, waar FC Porto mogelijk ook een graantje mee wil pikken bij een eerder vertrek van de huurling.