PSV wint inhaalduel van Twente en kan zich opmaken voor bekerkraker in De Kuip

17 januari - 22:58

PSV is de tegenstander van Feyenoord in de achtste finales van de KNVB Beker. De Eindhovenaren rekenden in eigen huis in een inhaalduel af met FC Twente: 3-1. Het duel dat begin december door zware regenval werd afgelast, liet de thuissupporter deze keer alles behalve teleurgesteld achter.

PSV begon de wedstrijd daarentegen wel met een klein smetje. Joey Veerman haakte in de warming-up geblesseerd af en werd daarom vervangen door Malik Tillman. Het leek de ploeg van Peter Bosz weinig te deren, want al na negentien minuten kwam het op voorsprong. Uitgerekend Yorbe Vertessen, de man die zijn winterse vertrekwens openlijk uitsprak, maakte de 1-0 door een prachtig afstandsschot. Daarmee betaalde bij het vertrouwen van Bosz uit, want de Belg mocht weer eens in de basis beginnen. Hirving Lozano en Noa Lang waren immers nog niet fit genoeg om vanaf het begin te spelen.

Twente toonde blij vlagen dat het daarna het initiatief wilde pakken en kreeg ook mogelijkheden, maar kwam niet tot scoren. Zo ging PSV de rust in met een kleine voorsprong, wat het aan het begin van de tweede helft uitbouwde. Niemand minder dan kopwonder Luuk de Jong knikte in de 55e minuut vanuit een corner de 2-0 tegen de touwen.

PSV denderde door en kon een prachtige tiki-taka-aanval via Guus Til afrondden, maar de inzet van de middenvelder werd van de lijn gehaald. In de daaropvolgende rebound joeg Johan Bakayoko alsnog de derde Eindhovense treffer van de avond binnen.

Twente deed vervolgens via Manfred Ugalde nog wat terug. De Costa Ricaan werkte de bal na een scrimmage achter bekerdoelman Joël Drommel. Waar Joseph Oosting vervolgens aanvallend wisselde, kon Bosz dat des te meer. De PSV-coach bracht Lozano en Lang in de slotfase nog binnen de lijnen als vervangers van Vertessen en Bakayoko.

Zij wisten samen met hun ploeggenoten de wedstrijd tot een rustig en goed einde te brengen voor PSV, dat wederom liet zien waarom het tot dusver al haar wedstrijden in de Eredivisie wist te winnen. Het bekeravontuur van de lichtstedelingen krijgt al snel een vervolg. Volgende week woensdag wacht in De Kuip namelijk de achtste finale tegen Feyenoord.