Nieuws

Waarom Frank de Boer vaak genoemd wordt als mogelijke nieuwe trainer van Ajax

Waarom Frank de Boer vaak genoemd wordt als mogelijke nieuwe trainer van Ajax

16 januari - 13:32

Ajax zal hoogstwaarschijnlijk aan het einde van het seizoen een opvolger gaan aanstellen voor John van 't Schip. De naam van Frank de Boer is er één die vaak terugkomt als er wordt gesproken over een nieuwe hoofdtrainer voor de Amsterdammers. Waarom worden beide partijen vaak aan elkaar gelinkt? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Hoe presteerde Frank de Boer bij Ajax?

Op 6 december 2010 werd De Boer interim-hoofdtrainer van Ajax. Zijn debuut als hoofdcoach was meteen succesvol met een 0-2 overwinning bij AC Milan in de laatste groepswedstrijd van dat Champions League-seizoen. Ajax eindigde als derde in de poule, voor AJ Auxerre, maar achter Real Madrid en AC Milan. Enkele weken later tekende De Boer een 3,5-jarig contract als hoofdcoach van Ajax. De deur voor Ajax staat open, vertelde De Boer onlangs aan tafel bij talkshow Renze. "Ik zal altijd luisteren, want Ajax is mijn club. Dat zal altijd zo blijven. De vraag mag ook altijd gesteld worden."

Waarom zou Frank de Boer een geschikte trainer voor Ajax kunnen zijn?

Tijdens zijn periode als trainer bij Ajax wist hij met beperkte middelen vier keer achter elkaar landskampioen te worden in de Eredivisie. Toen de Boer destijds bij Ajax instapte, was het net als nu een enorme puinhoop binnen de club. De trainer was erbij toen de fluwelen revolutie plaatsvond en heeft ondanks deze chaos uitstekende resultaten weten te behalen, mét veel jong talent. Momenteel staat het huidige Ajax ook een revolutie te wachten. Er hebben veel veranderingen plaatsgevonden in de bestuurlijke top en de Amsterdammers lijken gee grote bedragen meer te kunnen uitgeven. Ook beschikt De Boer over het zogeheten Ajax-DNA, een kenmerk dat voor veel Ajax-fans erg belangrijk is.

Afscheid van Frank de Boer bij Ajax

Hoe deed Frank de Boer het in het buitenland?

In 2016 nam De Boer afscheid van Ajax, nadat het de landstitel op pijnlijke wijze verloor door een verliespartij bij De Graafschap. Ondanks het teleurstellende einde slaagde hij er door het succes van de voorgaande jaren wel in om de financiële mogelijkheden in de Johan Cruijff Arena aanzienlijk te vergroten. Na zijn periode in Amsterdam, volgde er een aantal mislukte avonturen bij Crystal Palace, Internazionale, Atlanta United en het Nederlands Elftal.