Breaking news

'76-jarige Advocaat wordt bondscoach van Curaçao en neemt Pot en Jansma mee'

'76-jarige Advocaat wordt bondscoach van Curaçao en neemt Pot en Jansma mee'

15 januari - 13:29 Laatste update: 13:42

Dick Advocaat blijft actief als trainer in het betaalde voetbal. De 76-jarige Kleine Generaal wordt de bondscoach van Curaçao, zo weten De Telegraaf en Voetbal International maandagmiddag te melden. De geruchten over een mogelijke job van Advocaat bij het Caribische eiland hingen al enige tijd in de lucht.

Advocaat neemt een flinke dosis voetbalervaring mee naar Curaçao, des te meer door de invulling van zijn technische staf. Zo zouden Cor Pot, Kees Jansma en Casper van Eijck er deel van uit gaan maken. Pot werkte de afgelopen jaren bij diverse clubs samen met Advocaat, Jansma is een gerenommeerd voetbaljournalist en de voormalige perschef van Oranje en Van Eijck was jarenlang de clubarts van Feyenoord.

Het viertal tekent een contract voor één jaar en is nog zoekende naar een extra assitent die afkomstig is uit Curaçao zelf. Khalid Sinouh werd eerder deze week aangesteld als technisch manager van de selectie. Hij zou volgens lokale media in gesprek zijn met meerdere jongens met een Curaçaos paspoort, zoals Armando Obispo, Riechedly Bazoer, Sontje Hansen, Tahith Chong, Ruben Kluivert en Shurandy Sambo.

Advocaat was driemaal bondscoach van Oranje en werkte in het verleden ook voor de nationale teams van de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België, Rusland, Servië en Irak. Curaçao zat na het vertrek van Dean Gorré op 3 januari zonder bondscoach. Advocaat begint naar verluidt deze week met het voeren van gesprekken met spelers in Nederland.

Curaçao is de huidige nummer negentig van de FIFA-wereldranglijst. Het land hoopt zich voornamelijk te plaatsen voor de Gold Cup, maar droomt stiekem ook van deelname aan het WK en de Copa América. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!