Nieuws

Dit zegt Donny van de Beek over zijn transfer naar Eintracht Frankfurt

Dit zegt Donny van de Beek over zijn transfer naar Eintracht Frankfurt

15 januari - 07:14

Donny van de Beek maakt het seizoen af bij Eintracht Frankfurt en mocht direct in de basis beginnen bij de ambitieuze nummer zes van de Bundesliga. Wat heeft de Nederlandse middenvelder gezegd over zijn overstap naar Duitsland en zijn directe basisplaats? VoetbalNieuws.nl zocht het uit. 

Wat zegt Donny van de Beek over zijn transfer naar Eintracht Frankfurt?

Eintracht won het afgelopen weekend op fraaie wijze van RB Leipzig en daar had Van de Beek een aandeel in met zijn basisplaats. "Het voelde goed om tegen een van de topteams uit de Bundesliga direct in de basis te staan. Ik denk dat het belangrijk voor me was", aldus de speler, opgetekend door De Telegraaf. "We hebben écht een knappe zege geboekt. Het was zwaarbevochten, maar van tevoren wisten we dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. RB Leipzig staat niet voor niets vierde en heeft een goed team."

Van de Beek werd na ruim een uur gewisseld, maar kan niet wachten om meer te spelen bij Eintracht. "Ik voel me fysiek heel goed. Al ben ik nu (de dag na de wedstrijd, red.) – een beetje stijf. Maar dat is na zo’n lange tijd met te weinig wedstrijden ook wel logisch, denk ik. Hoe ver ik van mijn topvorm verwijderd ben? Hoe meer duels ik speel, des te beter ik ga voetballen. Ritme is bepalend. Minuten maken en keihard werken is nu het allerbelangrijkste, dan komt de rest vanzelf."