Breaking news

Ihattaren wordt door OM vervolgd voor mishandeling en uitlokken van bedreiging

Ihattaren wordt door OM vervolgd voor mishandeling en uitlokken van bedreiging

12 januari - 13:02 Laatste update: 13:12

Mohamed Ihattaren wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd voor mishandeling en een poging tot het uitlokken van bedreiging. Dat meldt persbureau ANP vrijdagmiddag op basis van ingewijden.

Daarin zou het gaan om een mishandeling die plaats heeft gevonden in februari 2023. Daarbovenop komt een aanklacht voor een voorval uit oktober 2022. Toen zou de voormalig speler van PSV en Ajax betrokken zijn geweest bij een poging tot uitlokking van bedreiging.

Een dag na de mishandeling werd Ihattaren opgepakt door de politie. Volgens diverse media zou het toen zijn gegaan om zijn vriendin Yasmine Driouech. De spelmaker zou toen weer een paar maanden met haar samen geweest. De politie wilde het voorval toen niet bevestigen, waarna Ihattaren een paar dagen later weer vrij kwam. In mei vorig jaar trouwde de voetballer met haar.

Het OM wil verder niets zeggen over de zaak. Het enige duidelijke is dat het gaat om een 21-jarige man uit Vleuten. Wanneer de zaak voorkomt, is nog niet bekend. Ihattaren staat momenteel onder contract bij Slavia Praag.