Transfernieuws

Ledezma werkt aan terugkeer bij PSV: zo presteerde de verhuurde Amerikaan

Ledezma werkt aan terugkeer bij PSV: zo presteerde de verhuurde Amerikaan

11 januari - 12:37 Laatste update: 13:17

Na zijn terugkeer uit Amerika heeft PSV weer de beschikking over Richard Ledezma. De middenvelder annex aanvaller speelde sinds maart 2023 op huurbasis voor New York City FC en keerde eind in januari weer terug in Eindhoven. Earnest Stewart heeft nu een update gegeven over zijn toekomst bij PSVVoetbalNieuws neemt de prestaaties van de huurling met je door!

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van PSV ging Stewart in op enkele transferzaken van de club, waaronder de toekomst van Ledezma. Volgens de directeur voetbalzaken heeft de Amerikaan, die zijn laatste wedstrijd op 1 oktober speelde, 'nog wel wat stapjes te maken als het gaat om aan de slag te gaan met de groep', opgetekend door De Telegraaf. "Hij heeft voor het eerst meegetraind, want zijn werkvergunning moest opnieuw in orde worden gemaakt. Inmiddels is dat in orde en hij kan weer bij de A-selectie aansluiten. We gaan kijken hoe snel we hem weer richting trainingsmomenten en wedstrijden kunnen krijgen", klinkt het. Een dag later wist het Eindhovens Dagblad te melden dat Ledezma eerst mee zal trainen met Jong PSV.

Ledezma terug in Amerika

In mei van vorig jaar verwelkomde New York City in Ledezma een nieuwe aanvaller annex middenvelder. De geboren Amerikaan met Mexicaanse roots keerde zo na vier jaar weer terug in de Major League Soccer. Terug in de VS kwam de 1-voudig international 27 keer in actie. In 23 competitiewedstrijden was Ledezma goed voor vier assists. In drie wedstrijden in de Leagues Cup kwam hij niet tot een assist of doelpunt, waar dit in één optreden in de US Open Cup ook niet het geval. Van de in totaal 27 wedstrijden speelde Ledezma met name als aanvallende middenvelder, waar hij ook als spits en vleugelaanvaller uit de voeten kwam.

In januari 2019 nam PSV de Amerikaan  over uit de jeugdopleiding van Real Salt Lake. Bij PSV heeft Ledezma nog een contract tot 2025. Tot nu toe kwam de aanvaller 23 keer uit voor de Eindhovenaren.