Breaking news

'Overmars moet werk bij Antwerp direct neerleggen: FIFA neemt schorsing over'

'Overmars moet werk bij Antwerp direct neerleggen: FIFA neemt schorsing over'

9 januari - 19:34 Laatste update: 19:43
1

Marc Overmars moet zijn werk als technisch directeur van Royal Antwerp FC direct neerleggen. Dat meldt het NRC. De tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak legde de oud-voetballer een tweejarige schorsing op. Die wordt overgenomen door de FIFA.

Overmars kreeg midden november een schorsing van twee jaar opgelegd, waarvan één voorwaardelijk. Dat vanwege zijn grensoverschrijdende gedrag in zijn tijd als technisch directeur bij Ajax. Die schorsing had op dat moment nog geen directe gevolgen voor de in België werkzame oud-voetballer, omdat het om een schorsing bij de KNVB ging. 

De KNVB droeg de straf over aan de tuchtcommissie van de FIFA, zoals dat gebruikelijk is. Dat orgaan heeft nu bepaald dat de schorsing internationaal overgenomen wordt. 'De FIFA kan bevestigen dat naar aanleiding van een verzoek van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), de tuchtcommissie van de FIFA heeft besloten om de sanctie die door de KNVB is opgelegd aan de heer Marc Overmars wereldwijd van kracht te laten zijn', schrijft een woordvoerder van de wereldvoetbalbond in antwoord op een mail van het NRC.