Nieuws

Update: KV Oostende-speler Mebude uit ziekenhuis na levensgevaarlijk auto-ongeluk

Update: KV Oostende-speler Mebude uit ziekenhuis na levensgevaarlijk auto-ongeluk

7 januari - 15:26 Laatste update: 30 januari - 11:12

Dapo Mebude verkeerde na een auto-ongeluk in levensgevaar. De speler van KV Oostende knalde 7 januari met zijn auto tegen een boom aan en vechte voor zijn leven in het ziekenhuis. Nu heeft de Belgische club het goede nieuws naar buiten gebracht dat Mebude ontslagen is uit het ziekenhuis.

"Ik waardeer ieders bezorgdheid over mij na het ongeval", geeft Mebude aan via de socials van KV Oostenden. "Ik ben blij dat ik het ziekenhuis kon verlaten en geleidelijk op weg ben naar een herstel. Ik hoop om snel terug te keren." Mebude werd onlangs al succesvol geopereerd na zijn heftige ongeluk. 'Snel krijgen we meer uitsluitsel over zijn situatie. We bedanken de medische staf van het AZ Brugge voor de goede zorgen', bracht zijn club naar buiten. 'We denken aan Dapo en z’n familie en wensen hen veel sterkte en beterschap toe.'

Mebude botste begin januari op een boom en moest bevrijd worden uit zijn auto. De Nigeriaanse voetballer werd vervolgens in zeer kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn club KV Oostende annuleerde door de vreselijke gebeurtenis de oefenwedstrijd tegen Knokke en leefde mee met Mebude en zijn familieleden. 'Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis maar er is nog geen verder nieuws over zijn situatie. Onze gedachten zijn alvast bij Dapo en zijn familie', schrijft de club. Mebude in sinds 2022 speler van Oostende, dat de 22-jarige aanvaller overnam van Rangers FC.