Nieuws

Zo verliep de carrière van Dortmund-verdediger Meunier tot dusver

Zo verliep de carrière van Dortmund-verdediger Meunier tot dusver

7 januari - 13:15 Laatste update: 8 januari - 12:00

Thomas Meunier gaat volgens de laatste berichtgeving toch niet aan de slag bij Feyenoord. De Belgische verdediger werd aangeboden in De Kuip, maar de Rotterdammers lijken niet happig op een deal Hoe verliep de carrière van Meunier tot dusver? VoetbalNieuws brengt je op de hoogte!

Thomas Meunier werd geboren op 12 september 1991 in Sainte-Ode. Via de jeugdpleidingen van amateurclubs RUS Sainte-Ode en RUS Givry kwam hij terecht bij  Excelsior Virton. Bij laatstgenoemde speelde de vleugelverdediger zich in de kijker van meerdere grote clubs, maar Club Brugge pakte in 2011 door en voegde Meunier toe aan de selectie.

Stap naar jeugdliefde Club Brugge

Meunier knokte zich snel in de basis van Club Brugge en zou uiteindelijk tot 198 duels komen voor de club. Daarin was de Belg goed voor twintig goals en 22 assists. Na vijf jaar Club Brugge was Meunier, die ondertussen ook international werd, toe aan de volgende stap in zijn loopbaan. In juli 2016 besloot het grote Paris Saint-Germain de vertrekclausule van zes miljoen euro te activeren en haalde zo Meunier in huis.

Van Parijs naar Dortmund

Na een aantal bewogen jaren bij PSG, waar in de tussen tijd ook sterren Als Neymar en Kylian Mbappé werden binnengehaald, liep in 2020 het contract van Meunier af. De Belg was niet altijd zeker van een basisplek en mocht verder kijken. Borussia Dortmund aarzelde niet en haalde de vleugelverdediger naar de Bundesliga. Meunier tekende voor vier jaar in het Signal Iduna Park en werd de opvolger van Achraf Hakimi.

Interesse van Feyenoord

Na 79 duels lijkt er voor Meunier een einde te komen aan zijn tijd in Duitsland. De inmiddels 62-voudig international heeft een aflopend contract en mag ook in de winter al vertrekken. Feyenoord hoopte naar verluidt toe te slaan en de vleugelverdediger deze winter al over te nemen, maar die berichtgeving wordt tegengesproken. Volgens clubwatcher Mikos Gouka is de Belg aangeboden in De Kuip, maar heeft Feyenoord geen interesse vanwege zijn leeftijd en salariseisen.