Breaking news

'Alles of niets bij Besiktas: NAC bereidt zich voor op vertrek Van Gastel'

'Alles of niets bij Besiktas: NAC bereidt zich voor op vertrek Van Gastel'

3 januari - 21:45 Laatste update: 21:45

Besiktas heeft een alles of niets bod bij NAC neergelegd voor hoofdtrainer Jean-Paul van GastelKara Kartallar wil Giovanni van Bronckhorst spoedig presenteren als nieuwe hoofdtrainer, maar de Nederlander wil Van Gastel in zijn staf hebben. De Bredase club heeft tot woensdagavond laat om in te gaan op het aanbod, maar lijkt zich neer te leggen bij het aanbod en kijkt naar een opvolger.

Giovanni van Bronckhorst staat op het punt de nieuwe trainer te worden van Besiktas. De voormalige coach van Feyenoord en Rangers is zo goed als rond met de Turkse grootmacht, maar er is nog één struikelblok. Van Bronckhorst wil Jean-Paul van Gastel toevoegen aan zijn staf, maar hij is op dit moment trainer van NAC. Die club wil geen akkoord geven op een tussentijds vertrek en dat is de Turkse club zat. Besiktas heeft daarom één laatste aanbod gedaan in de vorm van een afkoopsom.

Van Gastel zelf is ook al rond met Besiktas, zo meldt VI. De huidige trainer van NAC zal graag mee reizen met Van Bronckhorst omdat: de oefenmeester zich financieel gigantisch kan verbeteren', aldus Voetbal International. Mocht de deal niet doorgaan dan blijft Van Gastel trainer van NAC. Met die club is hij op dit moment ook op trainingskamp en hij verscheen daar op woensdag gewoon op het trainingsveld.

De oud-speler van Feyenoord maakt tot op heden een goede indruk in Breda. Via de play-offs wil hij met NAC terugkeren naar de Eredivisie. Op dit moment staat hij met de club negende in Keuken Kampioen Divisie, met een achterstand van acht punten op de tweede plaats die recht geeft op directe promotie. NAC hervat de competitie op 13 januari met een uitwedstrijd naar FC Emmen.

Mogelijk toch deal voor Van Gastel

In de nieuwste update van VI, lijkt NAC toch rekening te houden met een vertrek van hun trainer. Rick Kruys, de huidige trainer vam VVV-Venlo, is gepolst om trainer te worden van de club in Breda. Kruys heeft een contract tot aan het einde van het seizoen en NAC wil hem nu graag als opvolger. 'In Breda is men gecharmeerd van de aanpak van de jonge, moderne trainer, die VVV afgelopen zomer trouw bleef, ondanks diverse financiële problemen', zo schrijft Voetbal International.