Nieuws

Doelpuntenkoningen van 2023: deze spelers scoorden het vaakst dit kalenderjaar

Doelpuntenkoningen van 2023: deze spelers scoorden het vaakst dit kalenderjaar

30-12-2023 19:38 Laatste update: 21:07

2023 was weer een jaar bomvol voetbal. Zonder doelpunten kom je nergens en Voetbalnieuws vertelt je welke spelers deze jaargang tot de meeste goals kwamen.

4. Erling Haaland, 50 maal

Enkel vier spelers kwamen dit seizoen boven de vijftig uit. Het zal je ook niet verbazen dat Erling Haaland er bij staat in dit lijstje, want doelpunten maken was ongeveer het enige wat de Noor deze jaargang deed. In het seizoen 2022/23 wist de spits in de Premier League 36 maal te scoren en werd hij met Manchester City landskampioen. Ook de Champions League en de FA Cup werden gewonnen waardoor Haaland een droomjaar beleefde. Dit seizoen staat de teller ook al op veertien PL-doelpunten, maar gooide een blessure roet in het eten. De afgelopen weken is Haaland afwezig waardoor zijn totaal in 2023 blijft steken op vijftig doelpunten in zestig wedstrijden.

3. Harry Kane, 52 maal

Als we de top drie in gaan zal het ook weer niemand verbazen dat Harry Kane er bij hoort. De Engelsman laat al jaren geen spaan heel van menig keeper en ook in 2023 was het 52 maal raak in 57 wedstrijden. Kane verruilde in de zomer de Premier League voor de Bundesliga. In slechts vijftien potten voor Bayern München schoot de geweldenaar er al 21 in waarmee hij met afstand de topscorer van Duitsland is. Kane is pas dertig en zal de komende jaren ook nog wel terugkeren in deze lijstjes.

2. Kylian Mbappé, 52 maal

Mbappé is al jaren bezig met het veroveren van de Europese top. De Franse competitie is een maatje te klein voor de vliegensvlugge aanvaller van Paris Saint Germain en dat laat Mbappé bijna wekelijks zien. Achttien maal scoorde Mbappé dit seizoen al in de Ligue 1, maar over het gehele seizoen staat de teller op 52. In vergelijk met Kane had Mbappé hier slechts 53 wedstrijden voor nodig. De Fransman is pas 25 jaar oud en lijkt hard op weg naar Real Madrid waar hij zijn ware potentie in kan gaan lossen.

1. Cristiano Ronaldo, 54 maal

Ook al wil je hem vergeten, dan lukt het toch niet. Cristiano Ronaldo is de doelpuntenkoning van 2023. Met 54 doelpunten in 58 optredens is er niemand zo vaak trefzeker als de 38-jarige Portugees. Al Nassr besloot de aanvaller afgelopen winter over te nemen van Manchester United en daar zullen ze geen spijt van hebben. De steraanvaller is de topscorer van de Saudi Pro League en wist voor het Portugese elftal ook meermaals het net te vinden. Wat een fenomeen blijft het.