Nieuws

Steijn doet Ajax-boekje open: 'Deel van de staf wilde niet verder met Berghuis'

Steijn doet Ajax-boekje open: 'Deel van de staf wilde niet verder met Berghuis'

30-12-2023 07:30 Laatste update: 07:30
4

Een groot gedeelte van de staf van Ajax wilde na de thuisnederlaag tegen AZ op 8 oktober niet meer verder met Steven Berghuis. Dat vertelt Maurice Steijn in een groot eindejaarsinterview met De Telegraaf. De oefenmeester vertrok twee weken later, maar vertelt al eerder de handdoek hebben te willen gooien.

Steijn vertelt hoe zijn relatie met Mislintat spaak liep en hoe de inmiddels eveneens vertrokken Duitse beleidsmaker zijn wensen niet honoreerde. "De klik met de spelersgroep, vooral met de aankopen, was er niet. Daar doe je alles aan, maar in wedstrijden ging er van alles fout", aldus Steijn in gesprek met de krant. "Na de nederlaag tegen AZ, op 8 oktober, speelde ik serieus met het idee om te stoppen."

"Gesprekken met mensen in mijn directe omgeving, vertrouwelingen en mensen bij Ajax gaven me het vertrouwen dat ik wel de juiste man was voor de job", nuanceert hij. "In de interlandbreak die volgde hebben we met de staf in Noordwijk gezeten om tot een ommekeer te komen. Toen gaf een groot deel van de staf aan niet met Steven Berghuis verder te willen. Zover was ik niet."

Op 23 oktober besloot Steijn uiteindelijk in een uitgebreid gesprek met Jan van Halst en Menno Geelen dat het welletjes was. “Of ik ooit nog zo’n kans krijg bij een grote club? Hoewel het bij Ajax nooit een eerlijke kans is geweest, zal de toekomst dat uitwijzen. Daartegenover staat dat ik ook weet dat we met een Ajax-elftal zoals ik voor ogen had met PSV en Feyenoord om de hoofdprijzen hadden gespeeld. Mits gesteund door een algemeen directeur en directeur voetbalzaken.”