Nieuws

Dit is waarom Fenerbahçe en Galatasaray op het laatste moment weigeren te spelen

Dit is waarom Fenerbahçe en Galatasaray op het laatste moment weigeren te spelen

29-12-2023 19:25 Laatste update: 19:28

Galatasaray en Fenerbahçe hebben vrijdagavond op het laatste moment besloten om niet af te trappen in de strijd om de Supercup. De twee Turkse topclubs zouden het in Saudi-Arabië tegen elkaar opnemen, maar dat duel ging niet door. VoetbalNieuws legt je uit waarom!

Enkele maanden terug werd bepaald dat Galatasaray en Fenerbahçe op Saudische bodem zouden strijden om de Supercup. In eigen land werd dat nieuws niet positief ontvangen, omdat volgens de Turken Saudi-Arabië namelijk een land is dat tegen de principes van Atatürk is. De Turkse bond bleef echter achter het besluit staan. Vrijdagavond stond de wedstrijd op het programma, maar enkele uren voor het duel ging er een streep door het affiche.

Waarom weigeren Galatasaray en Fenerbahçe om te voetballen?

Beide ploegen wilde aan de warming-up beginnen in speciale shirts met daarop een verwijzing naar Atatürk. Saudi-Arabië stak hier echter een stokje voor en dat viel niet goed bij zowel Gala als Fener. Beide ploegen hebben hierdoor besloten niet te zullen spelen en dus is er een streep gezet door het duel.