Nieuws

Schrikbeeld voor PSV: deze talenten beschikken over een aflopend contract

Schrikbeeld voor PSV: deze talenten beschikken over een aflopend contract

28-12-2023 11:45 Laatste update: 31-12-2023 19:30

PSV heeft komende zomer mogelijk een groot probleem. Isaac Babadi is een van de talentvolle spelers die over een aflopend contract beschikt. Hij is niet de enige speler van de Eindhovenaren. VoetbalNieuws neemt de opvallendste namen die komende zomer transfer kunnen vertrekken bij PSV, met je door.

Isaac Babadi

Isaac Babadi behoort tot een van de grootste talenten die bij PSV rondlopen. Toch heeft hij nog altijd geen nieuwe deal getekend in Eindhoven, en als de zaken zo doorgaan, is de achttienjarige in de zomer transfervrij. Babadi is zowel door Malik Tillman als Guus Til voorbijgestreefd in de rangorde van Peter Bosz, waardoor zijn speelminuten schaars zijn. In de Eredivisie speelde hij slechts zeven wedstrijden, en de meeste minuten moet hij maken bij Jong PSV. De Eindhovenaren willen dolgraag verder met het talent, maar de onderhandelingen lopen tot dusver spaak. Feyenoord heeft ook wel oren naar de diensten van Babadi en heeft navraag gedaan. Echter blijken de salariseisen van de middenvelder extreem hoog. Volgens het medium Feyenoord Transfermarkt wil hij '1.5 miljoen euro nettosalaris verdienen.' De toekomst van Babadi blijft nog altijd ongewis, maar hij zou zomaar in Nederland kunnen blijven.

Isaac Babadi aan de bal in het Champions League-duel tegen Arsenal.
Isaac Babadi aan de bal in het Champions League-duel tegen Arsenal.

Shurandy Sambo

Afgelopen zomer was Shurandy Sambo nog een speler waar veel interesse in was. Zo lonkte Ajax naar zijn diensten, maar op transferdeadlineday deed FC Twente ook nog een poging. Echter bleef Sambo bij PSV en dat pakt tot nu toe nog niet heel goed uit. Slechts acht wedstrijden speelde Sambo in de Eredivisie, waarvan hij er geen enkele in de basis mocht beginnen. Vorig seizoen werd hij nog verhuurd aan Sparta Rotterdam en daar maakte hij indruk. De rechtsback werd zelfs genomineerd tot talent van het jaar. Volgens de statistieken van CIES is Sambo een van de meest felbegeerde jonge spelers zonder contract in de zomer, en dus kan PSV goed misgrijpen als het niet verlengt met de 22-jarige.

Andere talenten

- Mohamed Nassoh, middenvelder (20)
Niek Schiks, keeper (19)
- Tim van den Heuvel, middenvelder (18)
Mylian Jiménez, middenvelder (20)
Matteo Dams, centrale verdediger (19)
- Tai Abed, middenvelder (19)
- Koen Jansen, linkervleugelverdediger (19)
Yaël Gil y Muiños, linkervleugelverdediger (19)
- Bram Rovers, rechtervleugelverdediger (18)
Reda El Meliani, rechtervleugelverdediger (18)
- Renzo Tytens, linkervleugelverdediger (18)
- Julian Kwaaitaal, rechtervleugelverdediger (18)