Nieuws

'Druk' op Ten Hag neemt toe: 'Zou wensen andere Ajax-aanvaller te hebben gekocht'

'Druk' op Ten Hag neemt toe: 'Zou wensen andere Ajax-aanvaller te hebben gekocht'

23-12-2023 17:22

Erik ten Hag staat meer en meer onder druk bij Manchester United, zo concluderen Engelse media. De Nederlandse manager zag zijn United voor achtste keer verliezen in de Premier League dit seizoen, mede door bij West Ham United excellerende Mohammed Kudus.

'Hammered', zo luidt de kop van The Sun. Meteen wordt de vergelijking tussen Antony en Kudus getrokken in het spelersrapport. De Braziliaan krijgt een '5'. 'Het was opnieuw een verschrikkelijke vertoning van United. Antony was opnieuw onzichtbaar. Ten Hag zou wensen dat hij een andere aanvaller van Ajax zou hebben gekocht', aldus The Sun, doelend op Kudus.

De BBC zag United ook flink tekort komen in het London Stadium, maar kan niet anders dan concluderen dat de personele problemen daar ook een grote rol in spelen. 'Ten Hag heeft een grote lijst met blessures, waardoor hij wordt geforceerd om jonge spelers te laten spelen. Zo kreeg de 19-jarige Willy Kambwala de kans', aldus het Engelse medium, dat ziet dat de zorgen toenemen voor Ten Hag. 'Het gebrek aan kansen dat er wordt gecreëerd zal de Nederlander toch wel zorgen geven.'

The Guardian ziet ook dat scoren een groot probleem is voor United. 'Dit was de vierde wedstrijd op een rij waarin ze niet tot scoren zijn gekomen', aldus het kwaliteitsmedium, dat zag dat notabene voormalig United-trainer David Moyes voor de problemen zorgt. 'Meer druk op Ten Hag na een nieuwe fletse vertoning'.