Nieuws

Jansen geeft update rond keepersprobleem bij AZ en wijst vervanger Verhulst aan

Jansen geeft update rond keepersprobleem bij AZ en wijst vervanger Verhulst aan

19-12-2023 16:26

AZ neemt het woensdagavond met Rome-Jayden Owusu-Oduro onder de lat op tegen HHC Hardenberg, zo geeft Pascal Jansen tegenover het clubkanaal aan. Eerder op de dag kwam het nieuws naar buiten dat Hobie Verhulst de volgende doelman was die geblesseerd raakte. Gelukkig voor de Alkmaarders is de jonge Owusu-Oduro weer fit. 

Afgelopen zondag moest Jansen noodgedwongen een beroep doen op Verhulst, toen Owusu-Oduro niet fit genoeg was. De jongeling werd de donderdag daarvoor nog aangewezen als vervanger van Mathew Ryan, die een blessure op liep na een ongeluk in de sportschool. In de laatste wedstrijd voor de winterstop leek AZ met weer een andere doelman onder de lat in actie komen. 

"Bij het moment van de penalty heeft hij zijn knie overstrekt, waardoor er nu een probleem is met zijn meniscus", geeft Jansen aan over de blessure van Verhulst, die onder het mes moet. "Ik heb me laten vertellen dat het herstel zes tot acht weken zal duren." Het herstel van Owusu-Oduro gaat volgens de oefenmeester juist de goede kant op. "Hij verdedigt woensdag ons doel", aldus Jansen, die wel aangeeft dat de inzetbaarheid van linksachter David Møller Wolfe een vraagteken staat. Op bezoek in Hardenberg kon Jansen verder al geen beroep doen op doelman Sem Westerveld. Daarnaast staan ook Mayckel Lahdo en Mees de Wit al enige tijd buitenspel. 

Woensdagavond hoopt AZ de kater na de pijnlijke nederlagen tegen Legia Warschau (2-0) en PSV (0-4) weg te kunnen spelen, als het op bezoek gaat bij tweededivisionist HHC Hardenberg, dat eerder in de beker Heracles nog met 2-0 in de beker uitschakelde.