Dark horse Girona wint in heerlijk duel van Barça en is weer koploper van La Liga

10-12-2023 22:59

Girona FC is de nieuwe koploper van La Liga. De ploeg die al het gehele seizoen als absolute verrassing van Spanje geldt, wist op bezoek bij FC Barcelona een historische 2-4 zege te boeken. Daardoor eindigde de clash tussen Frenkie de Jong en Daley Blind in het voordeel van laatstgenoemde.

De bezoekers kwamen al vroeg op voorsprong op de Montjuïc, de berg waarop de tijdelijke thuisbasis van Barça is gevestigd. Uit de eerste de beste counter wist Artem Dovbyk zijn achtste competitietreffer van het seizoen te maken. Het bleek een opmaat naar een uiterst leuke en interessante eerste helft, mede omdat Robert Lewandowski amper tien minuten daarna vanuit een corner al de gelijkmaker binnen kopte.

Barcelona was duidelijk op jacht naar meer, maar vlak voor rust kwam het uitstekend spelende Girona voor de tweede keer op voorsprong. Deze keer was het Miguel Gutiérrez die vanaf randje zestien de 1-2 tegen de touwen punterde.

Zodoende moesten de mannen van Xavi na rust uit een ander vaatje tappen. Dat deden ze bij vlagen ook, maar een gelijkmaker leverde het niet op. Valery Fernández maakte aan de andere kant zijn eerste doelpunt van het seizoen voor de 1-3, wat de beslissing leek. Ilkay Gündogan liet de Barcelonese burger met een late 2-3 nog even hopen op een resultaat, maar Christian Stuani maakte er even later 2-4 van en bepaalde daarmee de eindstand.

Daardoor staat Girona nu twee punten los aan kop van de Spaanse competitie. Op de tweede plaats volgt Real Madrid. Barcelona mag met een achterstand van zeven punten de titelaspiraties voorlopig even in de ijskast zetten. Voor hen wacht komende woensdag de uitwedstrijd tegen Royal Antwerp in de Champions League.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!