Nieuws

Bizar inkijkje in afgeketste Gakpo-transfer: 'God koos er voor dat ik bleef'

Bizar inkijkje in afgeketste Gakpo-transfer: 'God koos er voor dat ik bleef'

09-12-2023 18:25

Cody Gakpo vertrok afgelopen jaar van PSV naar Liverpool. Enkele maanden eerder kon de aanvaller ook al vertrekken, maar volgens hem besloot God dat het beter was om nog in Eindhoven te blijven.

In de zomer van 2022 waren Leeds United en Southampton dicht bij het aantrekken van Gakpo. De aanvaller was zelf uit op een vertrek en vertelt in de documentaire Cody Gakpo Psalm 20:4 van Viaplay over de bewogen tijd. Op de slotdag na de wedstrijd tegen Volendam viel de keuze op een langer verblijf bij PSV, maar dat ging op een opmerkelijke manier. "Na de wedstrijd is de keuze gemaakt", begint Gakpo. "Ik kon naar Southampton. Die hadden 41 miljoen geboden. Leeds kwam in de race en PSV had een verbeterde aanbieding gedaan. In mijn optiek komen de antwoorden van boven af. Ik dacht, Southampton op één, Leeds op twee en PSV op drie. Als ik één keer scoor ga ik naar Southampton, twee keer naar Leeds en drie keer dan blijf ik bij PSV."

Gakpo scoorde tegen Volendam driemaal, maar één van zijn doelpunten ging via een speler van Volendam. Hierdoor dacht Gakpo dat er maar twee op zijn naam zouden komen te staan. "Ik scoor dus twee keer en die ander is fifty-fifty. Ik word gewisseld en hoor dat het een eigen goal is. Ik dacht oke, God heeft gesproken. Ik ga naar Leeds. Ik sprak met Jordan (Teze, red.) en hij zei: als God wil dat je blijft, dan komt die goal nog op jouw naam." Uiteindelijk kreeg Gakpo ook de derde treffer op zijn naam waardoor hij besloot bij PSV te blijven.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!