Nieuws

Update: Avontuur in Turkije ten einde: Kluivert officieel weg bij Adana Demirspor

Update: Avontuur in Turkije ten einde: Kluivert officieel weg bij Adana Demirspor

04-12-2023 09:35 Laatste update: 17:26

Update: Het avontuur van Patrick Kluivert bij Adana Demirspor is ten einde gekomen. Er werd met 2-3 verloren van Samsunspor en dat maakte een einde aan zijn periode als trainer. Hoewel het eeder op de dag nog niet via de officiële kanalen naar buiten gebracht is, kwam de club maadnagmiddag zelf met de bevestiging van het vertrek van Kluivert.

Na het verlies tegen de nummer achttien van de Süper Lig staat de voormalige ploeg van Kluivert vijfde in de Turkse competitie. Van de veertien gespeelde wedstrijden won hij er zes en werd er vijf keer gelijkgespeeld. Het gat naar koploper Galatasaray is veertien punten. Onder andere Fanatik en Spor Arena deden eerder al melding van het ontslag. Zelf schrijft Adana dat het in goed overleg uit elkaar gegaan is gegegaan met Kluivert. 'We willen Kluivert en zijn team bedanken voor al het werk dat hij bij onze club heeft verricht en we wensen hem succes in de toekomst', klinkt het.

Sinds het begin van juli stond Kluivert aan het roer bij de Turkse ploeg. Onder andere Mario Balotelli speelt bij Adana Demirspor. Voor zijn taak in Turkije was hij actief als interim-bondscoach van Curaçao. Ook werkte hij als Hoofd jeugdopleiding bij FC Barcelona en als assistent-trainer bij Kameroen.