Nieuws

Ten Hag geeft talent de kans tegen Everton: Mainoo start in de basis

Ten Hag geeft talent de kans tegen Everton: Mainoo start in de basis

26-11-2023 16:40

Kobbie Mainoo start voor Manchester United in de basis tegen Everton. Erik ten Hag positioneert de middenvelder naast Scott McTominay. Na een veelbelovende voorbereiding moest hij van de zijkant toekijken met een blessure.

Het is niet het debuut van de achttienjarige Mainoo. Hij speelde vorig seizoen tien minuten mee in de wedstrijd tegen Leicester City. Dit seizoen zat hij meerdere wedstrijden op de bank, maar liet Ten Hag hem geen enkele keer invallen. Wel startte de Engelsman meerdere keren tijdens de voorbereiding. Toen raakte hij echter geblesseerd.

In het oefenduel met Real Madrid moest hij de strijd staken nadat de Braziliaanse aanvaller Rodrygo ongelukkig op zijn been terecht kwam na een tackle van United-middenvelder Casemiro. Het bleek een enkel blessure te zijn en tot begin oktober was Mainoo bezig met revalideren. Begin november speelde de verdedigende middenvelder nog mee met Manchester United onder negentien in de Youth League.

Verder kiest Ten Hag voor dezelfde namen. Onana, Dalot, Maguire, Lindelof, Shaw, Mainoo, McTominay, Fernandes, Rashford, Garnacho, Martial. Daar tegenover stelt Sean Dyche de volgende namen. Pickford, Young, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko, Harrison, Garner, Gueye, McNeil, Doucoure, Calvert-Lewin.