Reactie

Dit zegt Sem Steijn over de periode van zijn vader Maurice als coach bij Ajax

Dit zegt Sem Steijn over de periode van zijn vader Maurice als coach bij Ajax

9 mei - 16:14 Laatste update: 16:20

Sem Steijn heeft zich dit seizoen ontpopt als een sleutelspeler bij FC Twente. In een openhartig interview met Voetbal International heeft de middenvelder gesproken over het vertrek van zijn vader Maurice als trainer bij Ajax en zijn persoonlijke ambities, bijvoorbeeld spelen in het Nederlands elftal en deelnemen aan Europees voetbal.

"Het vertrek van mijn vader bij Ajax was een opluchting", vertelt Steijn. "Vooral omdat hij er zelf ook geen vertrouwen meer in had. Als je ziet hoe het dit seizoen verder is gegaan met Ajax, dan was dat moment vroeg of laat toch wel gekomen. Dan kan het maar beter snel gebeurd zijn."

Steijn junior stelt dat de slechte prestaties van Ajax dan ook niet aan zijn vader lagen. "Dat is daarna ook wel gebleken. Ik weet hoe alles is gegaan, ik weet dat hij er alles aan heeft gedaan. Gelukkig gaat het nu weer hartstikke goed met hem. Laatst was hij bij onze wedstrijd tegen Ajax, daar is hij warm ontvangen. Mijn vader klikte gewoon met één iemand niet, het is wel duidelijk wie dat was. Met de andere mensen daar heeft hij prima gewerkt. En verder is over dit onderwerp al zoveel gezegd en geschreven, dat ik er nu heel graag een streep onder wil zetten."

Ambitie om in Oranje te spelen
Naast de situatie rondom zijn vader, uit Steijn ook zijn ambitie om ooit voor Oranje te spelen. "Ik moet nog wel een stap zetten", erkent hij echter. "Het gebeurt niet vaak dat een speler van Twente in het Nederlands elftal komt. Maar ik moet mezelf ook nog verder ontwikkelen. Nog meer laten zien met goals, assists en in het voetballende gedeelte."

Derde plaats over de streep trekken
Met Twente is hij in ieder geval al zeker van de groepsfase van de Europa League. Met veertien goals in 32 competitiewedstrijden was zijn aandeel daarin enorm. "Dat we al zo snel zeker waren van Europees voetbal tot na de winter, was geweldig. Nu moeten we die derde plaats natuurlijk over de streep trekken. Dan hebben we het maximale eruit gehaald dit seizoen."