Nieuws

Ook Rodrygo slachtoffer van racisme: 'Overspoeld met beledigingen en onzin'

Ook Rodrygo slachtoffer van racisme: 'Overspoeld met beledigingen en onzin'

24-11-2023 11:23 Laatste update: 12:58

Rodrygo heeft na het WK-kwalificatieduel tussen Brazilië en Argentinië te maken gehad met racisme. Dat heeft de aanvaller van Real Madrid aangegeven op social media.

Het zou gaan om emoticons van bananen en apen die Rodrygo na het duel op social media in zijn inbox kreeg. 'Racisten maken altijd de dienst uit. Mijn sociale netwerken zijn overspoeld met beledigingen en allerlei onzin. Het is voor iedereen te zien', schrijft de aanvaller op X en Instagram. De Braziliaanse voetbalbond CBF heeft al afkeurend gereageerd op de racistische uitlatingen aan het adres van de 22-jarige aanvaller.

Brazilië wist woensdag niet te winnen van wereldkampioen Argentinië (1-0). Lionel Messi en co. wonnen door een goal van Nicolas Otamendi. De kraker werd overschaduwd door flinke rellen in het publiek. Tijdens het duel kreeg Rodrygo het aan de stok met Messi. Dat is hoogstwaarschijnlijk de reden dat de aanvaller na het duel racistisch bejegend werd.

Bij Real Madrid en Brazilië speelt Rodrygo samen met Vinícius Júnior. Zijn teamgenoot kreeg de afgelopen jaren ook geregeld te maken met racisme. Dit gebeurde voornamelijk in de Primera Division.