Nieuws

Zomeraanwinst Feyenoord over nieuwe positie: 'Dat is best wel een groot verschil'

Zomeraanwinst Feyenoord over nieuwe positie: 'Dat is best wel een groot verschil'

23-11-2023 18:47

Bart Nieuwkoop keerde na twee jaar weer terug bij Feyenoord, waar hij nog altijd geen vaste basisplek wist te veroveren. De 27-jarige verdediger kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor het Belgische Union St. Gillis.

Nieuwkoop werd gepresenteerd als vervanger van de vertrokken Marcus Pedersen. Omdat Lutsharel Geertruida zijn transfer naar RB Leipzig in rook opging, is de Oranje-international verzekerd van een basisplaats. "Ja, ik kwam eigenlijk na de voorbereiding", zegt Nieuwkoop in gesprek met RTV Rijnmond.  
 
Nieuwkoop mocht in het duel met Lazio voor de Champions League eindelijk weer vanaf het begin starten. Na twintig minuten moest echter alweer van het veld wegens een hoofblessure. "En dan bij de eerste competitiewedstrijden, met die schorsingen, dan is dat geen lekker begin. Dan moet je gelijk twee wedstrijden van de kant bekijken", aldus de verdediger. 
 
Om weer als vleugelverdediger te spelen in plaats van wingback bij Union, was schakelen volgens Nieuwkoop. "Als wingback speel je toch een stuk hoger op het veld en wat meer aan de zijkant. En nu met de fullbacks meer aan de binnenkant en wat lager. Dus dat is best wel een groot verschil in positie." Feyenoord vervolgt de Eredivisie komende zaterdag om 16.30 uur tegen stadgenoot Excelsior.